fredag, november 27, 2009

Dags att förbjuda företagens utpressningsmetoder

Modebutiken Urban Outfitters säger upp sina anställda för att de krävt kollektivavtal. Istället ska de ersättas med inhyrd personal från ett bemanningsföretag.

- Skandalöst, tycker Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Josefin Brink. Sådan här utpressning ska inte få förekomma på den svenska arbetsmarknaden, och nu är det dags att sätta stopp för det.

Vänsterpartiet vill ha ett uttryckligt förbud i lagen mot att säga upp anställda och ersätta dem med inhyrd arbetskraft, och kommer att driva det som ett krav i valrörelsen.
- Bemanningsföretag ska användas för att täcka tillfälliga behov av arbetsraft, inte i syfte att trakassera och göra sig av med "obekväma" anställda, avslutar Josefin Brink.

Debattartikel på Aftonbladet
Läs också Josefin Brinks debattartikel på aftonbladet.se


www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6199633.ab

Facebook
En grupp på facebook har nu startats under namnet "Skämmes Urban Outfitters!" Där uppmanas företaget att teckna kollektivavtal med sina anställda. Gå med du också och visa ditt stöd!

www.facebook.com/#/group.php?gid=203025596453

Namninsamling
Visa ditt stöd till de anställda på Urban Outfitters. Skiv under namninsamlingen.

www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4035

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl helt rätt att Urban O. gör på detta vis, facket har ju spelat ut sin roll de senaste åren ändå.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag tror att du anonym är tämligen ensam om den åsikten

Mikael.R.Nilsson sa...

Facket eller rättare sagt som jag vill se det arbetares organisering har inte spelat ut sin roll snarare att det nu behövs ännu mera. Mer än någonsin då vi har en regering i detta land som försämrar för arbetstagare i syftet att lönedumpa på de viset göra arbetarna mera livegna gilla lägre lön eller försök leva på den dåliga a- kassan om du haft råd att vara med i en sådan. Det Urban. O nu gör är att utnyttja det faktumet.

Nicke Grozdanovski sa...

Precis som Mikael säger så behövs facket nu mer än någongsin.