fredag, november 13, 2009

Hammarby fick bara oavgjort hemma på Zinkensdamm

Det vill sig inte riktigt för Hammarby hittills i årets Elitserie i bandy. Inte heller i kväll blev det någon seger när Sirius från Uppsala kom på besök. 4-4 slutade matchen efter 3-3 i paus. Det var Bajen som förde matchen men laget har fortfarande svårt att få bollarna i mål. Hammarby hade tre straffar och tolv hörnor under matchen. På dom fasta situationerna gjorde Hammarby ett mål och det var på hörna. Trots ledning tre gånger i första halvlek lyckades man aldrig rycka utan Sirius kvitterade tre gånger.

Bajen första straffmiss kom redan i början av matchen nämligen i den sjunde minuten då Patrik Nilsson sköt utanför. Men han fick sin revansch minuten senare då han gav Hammarby ledningen. Sirius kvitterade i den 20 minuten och sen fick Bajen sin andra straff sju minuter senare. Återigen miss av Patrik Nilsson. Men utdelningen kom istället på frislag i den 33 minuten. Men Bajen fick inte glädjas alltför länge för redan minuten senare gjorde Andreas Eskhult ett vackert och fantastiskt solomål. Rakt igenom Hammarbys väl samlade mittförsvar och på väg att ramla rakade han in bollen till 2-2. Hammarby lät sig dock inte nedslås utan tog omgående ledningen genom Ulf Einarsson i den 38 matchminuten. Men Hammarby har svårt att knyta ihop säcken och återigen kvitterar Sirius strax innan paus. Ett felpass och Sirius utnyttjade effektivt och 3-3 var en faktum. Målskytt Christer Mickelsson.

Andra halvlek var bara tre minuter gammal då Sirius tog ledningen med 3-4 återigen av Christer Mickelsson. Men även Hammarby visar prov på moral då man på hörna kvittar till 4-4 genom David Karlsson. Hammarby förde resterande delen av matchen och jagade ledningsmål men det uteblev trots att Hammarby fick sin tredje straff i den 75 minuten och denna gång vad det David Karlsson som missade. Matchen slutade 4-4 och det känns som en förlust för Hammarby.

Att missa så mycket som Hammarby gör håller naturligtvis inte om man har ambitioner att vara ett topplag. På fem matcher har Bajen bara fyra poäng. En seger och två förluster och två oavgjorda. Det gäller nu att börja vinna matcher så man får upp stabiliteten i spelet och som i sin tur ger självförtroende. Det är långt kvar av säsongen men det gäller ändå att vara med från början och få in en vinande trend. Nästa match är på onsdag borta mot nykomlingarna Falu BS och då kräver vi en seger.

MATCHFAKTA:









HAMMARBY IF- IK SIRIUS
4-4 (3-3)

1-0 Patrik Nilsson (8)
1-1 Christian Mickelsson (20)
2-1 Stefan Erixon (33)
2-2 Andreas Eskhult (34)
3-2 Ulf Einarsson (38)
3-3 Christian Mickelsson (45)
3-4 Christian Mickelsson (48)
4-4 David Karlsson (53)

Utv:
Hammarby: 4x10
Sirius: 1x20, 4x10

Domare: Ronny Andersson
Publik: 2823 (Zinkensdamm)

Inga kommentarer: