torsdag, november 05, 2009

Hammarby förlorade i Västerås

Hammarby lyckades inte följa upp premiärsegern över Broberg när man igår mötte de regerande mästarna Västerås SK på ABB Arena. Det blev förlust med 2-7 efter en klar Hammarby spelövertag i första halvlek som slutade 1-2. Västerås fick en drömstart när Tobias Holmberg gör 1-0 redan efter två minuter. Men Hammarby kom igång rejält och ägde spelet större delan av halvleken, det var bra fart och Patrik Nilsson gjorde allt rätt utom att göra mål. Men efter 31 minuter kommer den rättvisa kvitteringen genom Richard Koch och 1-1 såg ut att hålla i sig halvleken ut. Men Jonas Nilsson i Västerås ville annat för i halvlekens sista minut så sätter han snyggt 1-2 vilket också blir halvtidsresultatet.

Men Hammarby gav inte upp för det utan Stefan Erixon dunkade upp en hörna i nättaket efter 48 minuten. Men tyvärr lyckades inte Bajen hålla undan någon längre tid utan några minuter senare började raset för söderbröderna. På sju minuter mellan 50-57 minuten gjorde VSK tre mål och plötsligt stod de 5-2 till hemmalaget. Efter det orkade inte Hammarby resa sig igen utan det blev ytterligare två Västerås mål innan domaren blåste av matchen.

Västerås är ett bra lag och att förlora mot de på bortais är inget att säga om. Däremot blev det förvånadsvärd stora förlustsiffror för Hammarby även om matchen var betydligt jämnare än vad siffrorna visar. Första halvlek spelade Bajen en fantasisk bandy men kunde inte förvalta sina chanser. Däremot var Västerås effektiva framför motståndarnas mål.

Det gäller att ta med sig matchens första halvlek till i morgon då det är match igen. Återigen en svår match för Hammarby då man möter SM-finalisterna från i fjol Edsbyn på Zinkens blanka is.