lördag, november 14, 2009

Stoppa försörjningskrav vid anhöriginvandring

Regeringens nya krav för anhöriginvandring går i helt fel riktning menar Vänsterpartiets flyktingpolitiske talesperson Kalle Larsson.

Den 12 november presenterades regeringens nya krav för anhöriginvandring. Den som kommit till Sverige från ett annat land och sedan vill ta hit en anhörig måste ha en inkomst och en bostad. Regeringen backar dock från att det ska gälla den som har barn.

- Förslaget går i helt fel riktning. Det finns inga rimliga skäl till att en person som fått uppehållstillstånd i Sverige skall hållas åtskild från sin maka eller makeunder flera år bara för att man blir diskriminerad på arbetsmarknaden och inte har rätten till bostad, säger Kalle Larsson, flyktingpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

- Det är dessutom dålig integrationspolitik, eftersom det inte finns något som säger att en person som inte får leva med sin närmaste har lättare att skaffa jobb och bostad, snarare tvärtom. De undantag som görs för barn gör det bara lite mindre dåligt än tidigare, säger Kalle Larsson (V).

- Samtliga tre oppositionspartier har i riksdagen varit överens om att inga försörjningskrav vid anhöriginvandring skall införas. Vänsterpartiet utgår från att en ny regering river upp detta förslag efter nästa val.

Inga kommentarer: