fredag, november 06, 2009

Vad gör vänsterpartiet i Emmaboda Kommun?

Vi är en aktiv grupp som driver vänsterfrågor i Emmaboda kommun. Vi har under mandatperioden 2006-2010 ingått i en stabil och konstruktiv vänstermajoritet i kommunen tillsammans med Socialdemokraterna

Som lokalavdelning försöker vi arbeta med de frågor som ligger oss nära. När vi tittar i backspegeln kan vi konstatera att de vi arbetat för är,
Äldrefrågor, t.ex. utvecklandet av de särskilda boende, Vi drev på att det skulle tillsättas en separat biståndsbedömare i hela kommunen, personalsituationen där vi t ex såg till att ensamarbetet på nätterna avskaffades så man är numera två stycken.

- Barnfrågor - T.ex. barnkonventionen, barnbokslut i stort sett har vi arbetat för att göra barnen mer synliga. Vi har aktivt arbetat för att ännu en kuratorstjänst har tillsatts på högstadiet.
Vi har sedan några år tillbaka ett barnfullmäktige i kommunen där vi var initiativtagare till det.
Vi har haft insamling till organisationen Ecpat som stödjer arbetet med gatubarn.

- Miljöfrågor: Vi ställde krav på flytt av mobilmasten i centrum.
Vi arbetade för att järnvägen inte skulle ersättas av bussar,
Krav på mer ekologisk mat i skolor och till våra äldre.

- Rasism: Vi har på ett aktivt sätt debatterat mot Sverigedemokraterna i pressen och mycket kraftigt satt ner foten var än rasismen visar sig

Eldsjälar i vår grupp har arbetat med försök att behålla samhall, tyvärr utan resultat, (ännu)


Vi har aktivt arbetat för att mathållningen till våra gamla och unga i centralorten återigen är under kommunal regi.

En viktig fråga har varit vårt jämställdhets arbete. Vi lyckades få igenom att socialnämnden fattade beslut om att upprätta en jämställdhets plan för socialnämndens verksamhet.

Vi delar ut ett demokratipris varje år vid 1 maj till de personer, verksamheter eller organisationer som arbetar för att främja det demokratiska samhället.

Vi arbetar på olika sätt för att Emmaboda kommun ska ha en rik kultur utbud för våra invånare.


Det här är bara en del av de vi sysslar med i vår kommun, ibland lyckas vi ibland inte men det kommer aldrig att stoppa oss från att försöka att bedriva en aktiv vänsterpolitik i Emmaboda kommun. Vi kommer även i fortsättningen arbeta för ett rättvisare samhälle. Men vi behöver bli fler.

Om du sympatiserar med våra ideal är du välkommen som aktiv medlem men vi välkomnar också alla de som vill stödja oss som medlem i partiet. Första medlemsåret bjuder vi på medlemsavgiften.

Vill du veta mer eller vill du bli medlem: kontakta Nicke Grozdanovski
Mail: nicke.grozdanovski@vansterpartiet.se
Tel: 0471- 139 36

Hemsida: http://www.vp.has.it/

Inga kommentarer: