fredag, december 11, 2009

Allsbocupen 2009

I morgon är det äntligen dags för årets Allsbocup som är den nionde upplagan. Allsbocupen arrangeras av oss i Johansfors IF och spelas i Allsbohallen som ligger i Broakulla. I fjol vann Orrefors IF turneringen för andra gången när man besegrade Emmaboda i finalen med 4-1. Som vanligt gör 10 lag upp om den åtråvärda titeln fördelade i två grupper på fem lag där ettan och tvåan går till semifinal. Denna typ av fotboll kallas officiellt för Futsal.

Lindås är den mest merittyngda föreningen i denna cup med fem finaler av åtta möjliga och tre titlar. Finalisterna från i fjol Emmaboda har även de tre och fjolårssegrarna Orrefors IF har två titlar i denna turnering.

Lindås som sedan några år är sammanslagna med Långasjö tillhör inte favoriterna medan både Emmaboda och Orrefors har kapacitet att utöka sitt prisskåp med ytterligare en Allsbocup pokal. Eller ska ett helt nytt lag få en intäckning i cupen. Tre nya lag som inte var med i fjolårets turnering är med i år.Det är Gullabo/Gullaboås SK. Två lag gör sin allsbocups debut i morgon, det är Flygfors/Gadderås och Ängö BK.De ersätter Bodabruk som inte är med i år, inte heller Pukeberg eller Bosnien/Hercegovina.


GRUPP A:
ORREFORS IF
SKRUV IF
GULLBO/GULLABOÅS SK

EMMABODA IS
LINDÅS LÅNGASJÖ


Fjolårsfinalisterna Orrefors- Emmaboda möts alltså redan i gruppspelet och där kommer mycket avgöras för dessa två lag. Emmaboda är i mina ögon favoriter att vinna turneringen, de brukar spela bra inomhus, därför kommer de bli svårslagna och ta en av två semifinalplatser från denna grupp. Sen är det otroligt jämnt om vilket det andra laget blir som kommer ta sig vidare. Mitt tips är att Orrefors gör det i hård kamp i första hand med Gullabo/ Gullaboås. Men även Lindås/Långasjö har möjlighet att ta sig vidare men då måste allt klaffa för dem. Skruv räcker inte till i långa loppet men kan komma att stjälpa de övriga lagen om de inte är fokuserade i matchen mot Skruv.

09.00 Orrefors IF-Skruvs IF
09.20 Gullabo/Gullaboås-Emmaboda IS

09.40 Lindås BK/Långasjö GoIF- Skruvs IF
10.00 Gullabo/Gullaboås-Orrefors IF

10.20 Emmaboda IS - Lindås BK/Långasjö GoIF
10.40 Skruvs IF
- Gullabo/Gullaboås

11.00 Orrefors IF - Emmaboda IS
11.20 Lindås BK/Långasjö GoIF - Gullabo/Gullaboås

11.40 Emmaboda IS - Skruvs IF
12.00 Orrefors IF - Lindås BK/Långasjö GoIF


GRUPP B
LESSEBO GoIF
JOHANSFORS IF
ÄNGÖ BK
FLYGSFORS/GADDERÅS IF
VISSEFJÄRDA GIF

Grupp B är omöjlig att tippa. Alla fem lagen har möjlighet att gå vidare. Möjligen att Lessebo är knappa favoriter att vinna gruppen. Men de brukar sällan lyckas inomhus så därför tror jag inte på Lessebo. Hur bra Ängö BK är det ingen som vet. Det är en helt nybildad klubb med juniorer från Lindsdal som jag tror har stora möjligheter att gå vidare. Vissefjärda brukar vara bra inomhus och har kapacitet att ta sig vidare. Flygsfors kanske inte är starka nog i denna konkurrens men likt Skruv i den andra gruppen måste övriga lag vara fokuserad när man möter Flygsfors/G. Johansfors skrällde i fjol när man tog sig vidare till semifinal. Med de nya tränarna Rickard Jäghagen och Daniel Grozdanovski i spetsen siktar man på att återupprepa fjolårets avancemang. Men det kommer att bli tufft men man är definitivt med i kampen om semifinalplatsen. Om jag måste tippa två lag som går vidare så är det Johansfors och Ängö.

12.20 Vissefjärda GIF - Lessebo GoIF
12.40 Ängö BK -
Flygsfors/Gadderås IF

13.00 Johansfors IF - Lessebo GoIF
13.20 Ängö BK -
Vissefjärda GIF

13.40 Flygsfors/Gadderås IF - Johansfors IF
14.00 Lessebo GoIF - Ängö BK


14.20 Vissefjärda GIF - Flygsfors/Gadderås IF
14.40 Johansfors IF - Ängö BK

15.00 Flygsfors/Gadderås IF - Lessebo GoIF
15.20 Vissefjärda GIF- Johansfors IF


16.00 Semifinal 1. 1:an grupp A- 2:an grupp B
16.20 Semifinal 2 1:an grupp B- 2:an grupp A

16.50 Match om tredje pris
17.15 Final 2X10 minuter

1 kommentar:

Mikael.R.Nilsson sa...

Jag tror Lindås långasjö kommer att ta hem det!