måndag, december 21, 2009

Glasbruksköpet i Boda är viktigt för hela vår kommun

Hela Sverige ska leva då måste också hela vår kommun leva det är logiskt. Köpet av fastigheterna i Boda ska ses som en satsning på hela norra kommundelen där ingår Boda glasbruk som orten faktiskt heter.

Meningen är i det här att det ska komma kraft i ett underifrån perspektiv från invånarna då måste vi som kommun ge dem förutsättningarna därför kan man inte se detta som vilket fastighetsköp som helst utan det handlar om helheten. En sak är säker att hela tiden säga nej det går inte har aldrig lett till någon utveckling, man kan alltid leta upp negativa saker till denna hållning vilket jag upplever den borgerliga oppositionen just nu ägnar sig åt. Alternativet är att också att se möjligheterna dem finns där men man får leta lite mer aktivt för att se dessa. Boda ligger strategiskt vid riksväg 25 en väg som nu moderniserats, en väg där många färdas inte minst till och från Öland. Ska vi ta del av dessa turister måste vi ha något att erbjuda, där kommer Boda in i bilden.

Vi ska veta att Boda är ett världsnamn vi vore korkade då att inte använda oss av det faktumet. Dem som är intresserade av vad Boda har att erbjuda ska bli mer nyfikna på vår plats på jorden och väcka nyfikenhet på hela Emmaboda kommun som besöksmål.

Jag bli bedrövad och ledsen av kommentarer som säger att Boda är dött inget att satsa på. då har man ett val antingen lägga sig ner och dö eller som nu den politiska majoriteten gör skickar klara signaler att vi tror på hela vår kommun .Vi tror på människorna som bor här vi vill vara med och utveckla den och skapa intresse för folk att besöka oss, men även för folk att kunna tänka sig att bosätta sig här. Jag tror generellt att människor hellre bor i en kommun som satsar och ser positivt på utveckling än en kommun som säger nej det går inte.

Om inte ledningen i Emmaboda kommun tror på hela kommunen då ska ni inte tro några entreprenörer, intressenter ,turister, boende gör det heller.

Nu gör vi detta det finns risker det ska inte stickas under stolen med, men det finns möjligheter också dem måste släppas fram inte fastna i ”Det går inte”.

Denna artikel är skrivet av: Mikael Nilsson ordförande i Vänsterpartiet, Emmaboda och kommunstyelseledamot.

Inga kommentarer: