fredag, december 18, 2009

Grupp B- Johansfors lyckades inte ta sig vidare

Grupp B spelades under lördagseftermiddagen och blev även den en spännande historia med en avgörande uppgörelse om sista semifinal platsen som sista match. Det var mellan Johansfors och Vissefjärda som det stod mellan. En match som inte nådde några större höjder utan det var två nervösa lag som gjorde upp.

Men det var Lessebo som vann gruppen efter en felfri gruppspel där man inledde starkt genom att besegra Vissefjärda med klara 3-0. Sedan mötte man Johansfors och där blev det tuffare för Lessebo. Johansfors fick visserligen tidigt ett två målsunderläge men kämpade sig tillbaka och reducerade genom Christer Erlandsson. Men några minuter senare ökade Lessebo på sin ledning till 3-1 och här kändes matchen avgjord. Men Johansfors gav inte upp utan reducerade ytterligare genom Zoran Cipras vackra frispark. Johansfors pressade på för att få en viktig kvittering och skapar några lägen men istället är det Lessebo som gör nästa och sista mål. Nästa match för Lessebo var mot det nya laget Ängö BK och den blev dramatiskt värre. Med minuten kvar ledde Ängö matchen lite överraskande med 3-2. Då kvitterar Lessebo till 3-3 och i matchen absolut sista hundradel kommer också 4-3 till Lessebo och laget blev därmed klara för semifinal. Sista gruppspels matchen för Lessebo gav en stabil 6-0 seger mot Flygsfors/Gadderås och därmed vann man med full pott grupp B

Vissefjärda som förlorade första matchen mot Lessebo med 3-0 repade snabbt mod i nästkommande match mot Ängö där man tämligen enkelt vann med klara 5-2. I den matchen gjorde målvakten Johan Weidner mål. Match tre för polkagrisarna var mot Flygsfors/Gadderås där man tämligen enkelt vann med 3-0. Därför blev det upplagt för direkt avgörande match mot Johansfors om den sista semifinalplatsen.

Johansfors med sina nya tränare Richard Jäghagen och Daniel Grozdanovski fick en tung öppning i 2-4 förlusten mot Lessebo. Men chansen för avancemang var ändå stora, det räckte bara att vinna de återstående tre matcherna. Närmast stod Flygsfors/Gadderås på programmet. En match som borde vinnas men så blev det inte. Flygsfors tog nästan omgående ledningen och höll den länge. Johansfors blev stressade eftersom en förlust skulle betyda tack och adjö redan i andra matchen. Men så kom Richard Jäghagen runt med bollen och placerade den i mål otagbart för Flygsfors målvakt. Men närmare segern än så här kom inte JIF utan 1-1 slutade matchen och det var tunga huvuden som lämnade planen efter matchen. Härnäst väntade Ängö BK på oss. Precis som tidigare matcher tar motståndarna ledningen och ännu en gång är det uppförsbacke. Men denna gång kom kvitteringen relativt snabbt genom Andreas Cornelsen. Men man släpper för ett ögonblick fokuseringen och återigen ligger man under när Ängö gör 1-2. Men Johansfors som var piskade att vinna kvitterar igen, denna gång genom Richard Jäghagen och med ren vilja gör med minuten kvar Dennis Randewall 3-2 för Johansfors och därmed väntade en direkt avgörande match mot Vissefjärda. Även här krävdes det en Johansfors seger för att nå semifinal och jämfört med den avgörande pang pang matchen i grupp A mellan Orrefors- Lindås/Långasjö (6-5) blev det en tillknäppt och nervös tillställning. Här skulle första målet ha en stort betydelse. Det blev tyvärr Vissefjärda som fick målet och det blev också matchens segermål. Johansfors kom inte upp i sin normala standard och laget såg ut att ha förbrukat alls sin bensin. Tydligen hade Ängö matchen tagit ut musten av spelarna som trots detta försökte men Vissefjärdas försvar var som en mur och chanserna uteblev nästan helt.

Det nya laget Ängö gjorde en godkänd turnering. Man inledde turneringen med att slå Flygsfors med 2-1, Sen var man chanslösa mot Vissefjärda 2-5 innan man hade Lessebo på gaffeln med 3-2 ledning med en minut kvar. Där vände ju som bekant Lessebo till Ängö spelarnas stora olycka till seger 3-4. Sen i sista matchen föll man mot Johansfors med 2-3 där laget hade ledningen två gånger men tappade även här på slutet.

Flygsfors/Gadderås hade ingen större lycka i Allsbocupen. En pinne tog laget och det var i andra matchen mot Johansfors. Resten var idel förluster. Ängö 1-2, Vissefjärda 0-3 och Lessebo 0-6. Men man försökte och kämpade i alla matcher.

Vissefjärda GIF - Lessebo GoIF 0-3
Ängö BK -
Flygsfors/Gadderås IF 2-1

Johansfors IF - Lessebo GoIF 2-4
Ängö-
Vissefjärda GIF 2-5

13.40 Flygsfors/Gadderås IF - Johansfors IF 1-1
14.00 Lessebo GoIF - Ängö BK 4-3

14.20 Vissefjärda GIF - Flygsfors/Gadderås IF 3-0
14.40 Johansfors IF - Ängö BK 3-2

15.00 Flygsfors/Gadderås IF - Lessebo GoIF 0-6
15.20 Vissefjärda GIF- Johansfors IF
1-0

Tabell

Lessebo GoIF 4 4 0 0 17-5 12p
Vissefjärda GoIF 4 3 0 1 9-5 9p
--------------------------------------
Johansfors IF 4 1 1 2 6-8 4p
Ängö BK 4 1 0 3 9-13 3p
Flygsfors/Gadderås 4 0 1 3 2-12 1p

Inga kommentarer: