onsdag, december 30, 2009

Iskall Bajenseger i Vetlanda

I kväll spelade Bajen sin 14 match i årets Elitserie och det gjorde man på Tjustkulle i Vetlanda. Termometern visade 14 minusgrader så de tappra 1229 som tittade på matchen hade fullt upp med att hålla värmen på olika sätt. Men de fick även se en bra bandymatch mellan två formstarka lag som var ute efter att behålla sina sviter utan förlust.

Nyårsstämning bland de tillresta Hammarbyarna.

Men det var Hammarby som drog det längsta strået och vann med 5-3 efter ledning 3-1 i paus. Detta trots att Vetlanda började bäst i första halvlek och tog även ledningen redan i den femte minuten men Hammarby kom snabbt tillbaka och två minuter senare stod det 1-1 efter mål av Gustav Björkman. Men allt eftersom halvleken fortskred tog Hammarby mer över matchen och skapade ett par chanser som till slut renderade i ett ledningsmål genom Patrik Nilsson i den 15 minuten. Resten av halvleken kändes Hammarby både tyngre och det något bättre laget, men det var i det stora hela en jämn första halvlek. Men så kom, strax innan halvtid, det så viktiga 3-1 målet inprickad av David Karlsson efter en fin passning av Patrik Nilsson.

Lite taktisk konversation innan frislaget.

I andra halvlek chockstartade Vetlanda genom att inte bara reducera utan också kvittera till 3-3 på en minut mellan 47 och 48 minuten. Lagen hade var sin del av halvleken, Hammarby den första då man bland annat hade två stolpträffar och Vetlanda den andra halvan av halvlek 2. där Vetlanda tryckte på för ett ledningsmål och skapde under denna period några jättelägen. Men Hammarby visade upp en stor moral trots utvisningar så kom man tillbaka in i matchen och på en kontring i den 79 minuten kom Hammarbys ledningmål genom den notoriske målskytten Patrik Nilsson. Detta sedan Bajen haft två spelare i utvisningbåset. Vetlanda tog efter det Time out men lyckades inte resa sig en gång till utan matchen avgjordes definitivt i den 85 minuten där David Karlsson och Richard Koch samarbetade på ett vackert sätt som friställde den förstnämnde som därmed kunde slå in segerbollen till 5-3.

Patrik Nilsson har just gjort det så viktiga 4-3 målet

Hammarby vinner trots allt rättvist även om matchen som tidigare nämnts var jämn och relativt välspelad. Hammarbys försvar var klockren med undantag från början av de båda halvlekarna. Anfallspelet var hyfsat bra där man försökte komma igenom ett kompakt Vetlanda försvar men inte alltid lyckades men så pass många gånger att det räckte till seger. Men de som gladde mest var viljan att vinna trots många köldgrader så värmde inställningen hos de gröna tröjorna denna kväll på Tjustkulle. Hammarby kändes lite lite bättre än Vetlanda om man ser till helheten i matchen. Därmed inte sagt att Vetlanda skulle bett om ursäkt om de hade vunnit, i sportens värld är det små marginaler som skiljer lagen åt.

Segern är vår.... ska det äntligen bli SM-guld nu när Elitserien fortsätter på andra sidan nyår.

Vad är 14 graders kyla när nummer 12 kan se sitt älskade Bajen.