onsdag, december 16, 2009

Jensy Elvung och övriga i Åforsteatern hälsar alla välkomna i kväll till Åfors Folkets Hus

I kväll är det äntligen dags för Åforsteatern att spela upp sin egen gjorda pjäs "Soppköket- Ett Julspel i Åfors". Just nu är alla inblandade skådespelarna och musikerna förväntansfulla och en och annan fjäril flyger säkert runt i deras magar. Men alla längtar till kvällens föreställning och hoppas på att så många som möjligt kommer till Åfors Folkets Hus i kväll kl.18.30. En av de är Jensy Elvung som är kassör i teaterföreningen och inblandad i allra högsta grad i kvällens föreställning. Jag fick i söndags tillfälle till en pratstund med henne inför kvällens evenemang.


1. Nu är ni i Åforsteatern snart framme vid målet när Soppköket ska ges till oss publiken den 16 December. Hur är känslan inför den?
Jag kom just hem från sista träningen innan genrepet i morgon. Det känns roligt att vi har jobbat fram allt själva från idé till färdigpjäs. Vi har jobbat i studiecirkel hela hösten med detta.

2. Berätta lite kort om vad Soppköket handlar om?
Soppköket är ett litet julspel där än en gång soppköksgummorna behöver komma till Åfors för att hjälpa till när det är kristider.

3. Hur länge har ni repat pjäsen?
Repetitionstiden har varit kort, men eftersom vi har skrivit det själva så behövde vi inte studera manus så mycket innan vi steg upp på golvet för att träna in pjäsen.

4. Vad är tanken bakom föreställningen och har ni något budskap till publiken?
Vårt budskap är väl att det alltid finns ett ljus i mörkret.

5. Hur ser framtiden ut för Åforsteatern?
Det vet vi inte riktigt ännu, men det kommer i alla fall att bli ”Kultur för en hundralapp” även under våren. Troligtvis jobbar vi vidare för att så småningom komma med en ny pjäs.

6. Jag tycker att Kulturen lever i allra högsta grad i Åfors med omnejd. Har det blivit den rörelse som ni har velat skapa i bygden. Om inte hur kan man arbeta vidare med kulturen i Åfors och övriga delen av Algutsboda socken
Nog finns det mycket kreativt folk i Algutsboda socken och det spirar lite kultur och konst överallt. Det behöver inte alltid vara så storslaget utan det lilla kan också vara STOR kultur för den enskilde människan.


7. Eran egen föreställning Soppköket är den fjärde och sista arrangemanget som ni i Åforsteatern tillsammans med Åfors Folkets Hus genomför i höstsatsningen ”Kultur för en Hundralapp”. Hur tycker ni att arrangemangen har varit?
Vi är mycket nöjda och tycker att vi har haft god publiktillströmning. Det har varit från 30 – 50 personer. Det är bra.


8. Kommer det en uppföljning till våren?
Ja , vi planerar för ”Kultur för en hundralapp även till våren”


9. Vad är det roligaste med teater tycker du?
Gemenskapen och det fantastiska resultat som man kan nå genom att arbeta tillsammans, Det finns så många olika förmågor som kommer fram hos alla. Tillsammans är vi starka.

10. Är det något du vill framföra som jag inte har tagit upp i intervju? Här är ordet fritt?
Varmt välkomna till Åfors Folkets Hus den 16 december klockan 18.30.
Åforsteatern ger Soppköket - ett julspel i Åfors. Vi ses!


Tack Jensy för att du tog till dig med att besvara minafrågor. Jag vill önska dig och övriga i Åforsteatern en God Jul och Ett Gott Nytt År.

2 kommentarer:

Mats sa...

Så fort ni har något i Åfors som jag vill se eller höra så krockar det med något annat. Ikväll möte med kyrkorådet.

Nicke Grozdanovski sa...

Där missade du något Mats. Både en bra föreställning och en god soppa :-)