lördag, december 12, 2009

Spännande kamp gav Hammarby en ny viktig seger

Efter den viktiga segern i Norrland mot Haparanda Tornio i onsdags med 5-3 åkte Bajen mot Vänersborg för match mot staden stoltheter IFK Vänersborg. Matchen spelades i gårkväll och det blev en ny spännande match och precis som mot Haparanda Tornio avgick Hammarby med segern. Denna gång med 5-4 efter 4-4 i paus och återigen blev Partik Nilsson matchhjälte då han även denna gång slog in tre bollar i mål. Övriga målskyttar för Hammarby var David Karlsson och Gustav Björkman.

Det blev en böljande match helt i publikens smak där båda lagen bjöd upp till dans på fredagskvällen. Skillnaden var den förut nämnde Patrik Nilsson som verkligen börjar komma igång i den gröna Bajentröjan. Det är viktigt att ha sådana spelare som kan kliva fram och avgöra jämna täta matcher.Lagen följdes åt under hela första halvleken där Hammarby hela tiden låg före men Vänersborg kvitterade nästan omgående vid fyra tillfällen. Målen började trilla in redan efter två minuter då David Karlsson gjorde 1-0 för Hammarby efter en fin passning från Jesper Eriksson. Men hemmalaget kvitterade till 1-1 i sjätte minuten genom Johan Koch. Men hemmafansens glädje varade inte länge för bara två minuter senare gör Gustav Björkman 2-1 för Hammarby. Men en minut senare stod ändå 2-2 då Misja Pasjkin kvitterade. Sen blev det en litet uppehåll i målgörandet men chanser sakandes inte. Men i den 21 minuten började Patrik Nilssons show när han smällde in 3-2 och sitt första mål för kvällen. Men Vänersborg lät sig inte nedslåss av detta utan kvitterade för tredje gången i den 24 minuten, denna gång genom Viktor Weiselius. Men Patrik Nilsson antog den utmaningen genom att fyra minuter senare göra mål nummer två för sin del och Bajens fjärde för kvällen. Framspelningen stod Robin Sundin för och matchens snyggaste anfall var ett faktum. Det målet höll på att ta knäcken på Vänersborg men de gav ändå inte upp för i den 44 minuten kom således 4-4 och helt jämt inför andra halvlek.

Målvakten Patrik Nordgaard sträckte sig i slutet på första halvlek och Hammarby släppte in elitseriedebutanten Rickard "Rille" Johansson i målet. Den förre Helenelunds målvakten spikade igen och höll nollan i andra halvlek och Patriks tredje mål som kom i den 52 minuten räckte till Hammarbyseger. Det var egentligen aldrig någon fara för Hammarby och segern borde ha varit större. Bla missade Patrik en straff och bollinnehavet i andra halvlek var 80-20 i grönvit fördel. Man visade i andra halvlek styrka och att man är på rätt väg och man blir bättre och bättre. Man börjar nu skapa sig en vinnartrend som höjer självförtroendet och skapar förutsättning för en riktig rolig vinter/ vår. Se upp alla Bajen är på G.