lördag, december 05, 2009

Upprörande att Husmark Pehrsson skyller på personalen

Det har nu åter uppmärksammats vilka konsekvenser regeringens så kallade rehabiliteringskedja ger för sjuka människor. Det gäller cancersjuka och andra som är sjukskrivna på deltid.

I en fråga till statsrådet Cristina Husmark Persson uppmärksammar LiseLotte Olsson, riksdagsledamot (V), hennes agerande.

"När effekten av regeringens politik fått stor uppmärksamhet för sjuka och arbetslösa har ministrarna skyllt på försäkringskassan eller a-kassorna. De har "missförstått" riksdagens beslut. Detta gäller bland annat nu i debatten för dem som är sjukskrivna på deltid" skriver LiseLotte Olsson i sin fråga.

LiseLotte Olsson kommenterar vidare:

- Det är upprörande att Cristina Husmark Pehrsson skyller på Försäkringskassan och dess personal när konsekvenserna av borgarnas politik uppmärksammas. Det är heller inte första gången hon agerar på detta sätt.

- Arbetsmarknadsministern gör likadant: skyller handläggningen av arbetslöshetsförsäkringen på a-kassorna och tar inget ansvar för mängden nya och krångliga regler som drabbar de arbetslösa.

- Att inte ta ansvar för sin egen politik vid medial uppmärksamhet verkar vara en genomgående strategi för den borgerliga regeringen. Ni borde ta ansvar för er politik eller helt lägga om er hjärtlösa linje mot sjuka och arbetslösa, avslutar LiseLotte Olsson.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Tja, Husmark Persson kan väl jämföras med bossen som skickar iväg sin bödel för att hänga någon stackare, men när uppdraget är utfört skäller bossen på bödeln för att denne utfört sitt uppdrag. Väldigt tvivelaktig arbetsledning och ansvar alltså.

Nicke Grozdanovski sa...

Men det är inget som förvånar längre när de borgerliga får ha hand om rodret.