tisdag, december 29, 2009

Vissefjärda kyrka och Furs bro

Så här års blir det nästan bara mörkerbilder, man hinner inte ut och fota under de få korta ljusa timmarna. Men som jag har sagt innan så är mörkerbilder, när de väl blir bra, nästan de vackraste man kan fotografera

I eftermiddags for jag och Tornado söderut till Vissefjärda och Fur. Målet var Vissefjärda kyrka och Furs bro som skulle göra sig bra i mörkret hoppades jag. Resultatet ser ni nedan.







Vissefjärda kyrka ligger vackert på en halvö till Lyckebyån. Ni ser Lyckebyån framför och man ser även spegelbilderna i det vatten som har lossnat från isens grepp under de senaste tödagarna. Bredvid kyrkan ser ni klockstapeln och längst till höger ser ni den vackra stora julgranen. Detta blev en väldigt vacker bild som jag är nöjd med.






Rastplatsen vid Fur. Ni ser läns och landskapsskylten som markerar gränsen mellan Småland och Blekinge. Denna rastplats ligger på den Blekingska sidan. Men i dag låg den öde annars brukar folk främst under sommarhalvåret stanna till här och ta en välbehövlig paus och njuta av det vackra naturen som är här.














Den gamla stenvalvsbron som förr var en gräns mellan Sverige och Danmark. Under forsar Lyckebyån i sin färd mot Lyckeby och Östersjön.
















Närbild på en av de två valven där ån flyter igenom.

Inga kommentarer: