lördag, januari 09, 2010

Kylan stoppar inte Bajen bandy

Hammarbys segertåg fortsätter. I går kväll besegrades Bollnäs hemma på Zinkensdamm i 15 graders kyla med 3-2 efter 1-1 i paus. Första halvlek var Bollnäs som spelade väldigt tätt i försvaret och stack upp i farliga kontringar som var nära att resultera i mål. Men även Hammarby spelade bra där bak nu när inte anfallspelet funkade riktigt. Framför allt var målvakten Rickard Johansson väldigt stabil och bra i målet. Men det var Bollnäs som ändå tog ledningen i den 28 minuten när vänsterhalvan för dagen, rutinerade Patrik Larsson skickade fram en lyra, som Ville Aaltonen tog ner hur säkert som helst och vispade upp i nättaket. Efter 40 minuter fick Hammarby sin första hörna och på den dundrar David Karlsson in kvitteringen som stod sig halvleken ut.

Hammarby skapar få hörnor om man jämför med Bollnäs men hörnor var oftast desto farliga. Hammarby får sin andra hörna i den 58 minuten, som David Karlsson skjuter hårt och strax över. Bajens tredje hörna några minuter senare går till Patrik Nilsson som pangar på i virket så det ekar över Zinken. Hammarby pressar på och på lagets fjärde hörna prickskjuter Patrik Nilsson en centimeter eller två innanför Bollnäs målvaktens högra stolpe och Bajen leder med 2-1. Då hade klockan nått den 67 minuten. Det viktiga andra målet var viktigt och ännu viktigare var tredje målet för Hammarby som David Karlsson gör i den 79 minuten efter en genialisk passning från Ulf Einarsson. Men matchen var inte vunnen för det utan det kan gå fort i bandy, det har vi sett förr. Men denna gång lyckades Bajen hålla undan trots Bollnäs reducering i den 90 minuten.

Detta var nionde matchen utan förlust för Hammarby varav åtta av de är segrar. Det har fört upp Bajen till andra platsen i tabellen samma poäng som ettan Sandviken. Det går bra för Hammarby även i början av 2010. Jag hoppas av hela mitt hjärta att de håller hela vägen i år. För guldet är efterlängtat och de skulle betyda mycket både för klubben och oss luttrade Bajare som törstar efter framgång efter ett trist 2009.