lördag, januari 23, 2010

Kylig högerregering.

Det har pågått under senare tiden en debatt och uppmärksamhet om de utförsäkrades situation i Sverige. Många skakande vittnesmål har uppdagats inte minst i Emmaboda kommun av människors utsatthet av denna regerings hårda politik. Det har t o m lett att människor har begått självmord när deras sjukersättningar har dragit in. Vi har blivit berörda och berstörta.

Vi i Vänsterpartiet tillsammans med de två andra samarbetspartierna har gång på gång i olika sammanhang påtalat detta för den sittande högerregeringen men vi har hela tiden föraktfull blivit bortviftade med att vi företräder bidragslinjen. Det är rätt, vi företräder människor som är sjuka, arbetslösa eller på något sätt har kommit i klämm. Vi vet dessa människors utsatthet att inte brottas bara med det som bekymrar dem utan även brottas med ekonomin och myndigheterna knappast gör de friskare. Tyvärr är inte den borgerliga högerregeringen inne på denna linje. Deras jakt och press på framför allt sjuka ter sig väldigt inhumant i mina ögon.

Men det värsta tycker jag ändå regeringsens brist på empati för dessa människors situation. Jag kan förstå att man tror på sin politik men jag förstår inte den empatiska oförmågan sin finns i bland regeringens företrädare. Visserligen ändrade man reglerna i sista stund innan de trädde i kraft vid årsskiftet men det var efter påtryckningar från media och andra. Men inte med ett ord har man på något sätt visat sin sympati för de sjuka som riskerar mista sitt ekonomiska stöd. Utan de tutar på och kör sin arbetslinjepolitik utan att bromsa och ser allmänt självbelåtna ut.

Nej det krävs en ny regering med ett starkt vänsterparti som håller i hop samhället och ser människorna bakom siffrorna En ny regering som har empati för de allra mest utsatta i samhället och för en rättvis och solidarisk politik. Låt oss tillsammans se till att vi får det den 19 september.

1 kommentar:

Helen sa...

Nicke så sant så sant.
Kan bara gör allt vad jag kan bland mina vänner och bekanta för att få dem in på vår vänstersida. Samt att få dem att se skillnaden på det man har och det andra kanske aldrig kan få fullt ut.
Ex, att bli frisk från en sjukdom man aldrig valt eller att vi alla blir en dag äldre för varje dag vi kliver upp ur sängen.
Detta valet i år måste bara vinnas av oss på den vänstra sidan. Allt annat vore katastrof. Med tanke på vad Alliansen anser om oss som inte skiter i en guldpotta eller har 2 årsinkomster på banken för att ha vid kristider och oförutsedda utgifter.