torsdag, februari 18, 2010

Årets pristagare

I söndags den 14 februari arrangerades årets Emmabodadag och här kommer alla som fick pris under galan med den officiella motivationen till varför just de fick det.


Årets Kristina:

Ann-Margret Carlsson
Ann-Margret är en kvinna som har betytt mycket för många. Redan som ung flicka gjorde hon debut i den förening hon fortfarande representerar, efter hela 45 år. För inte så länge sedan var denna kvinna ambassadör för kommunen då hon representerade Emmaboda folkdanslag i TV-rutan. Man skulle kunna säga att för Ann-Margret går livet som en dans.

Årets Karl-Oskar:

Ebbe Svensson
Ebbe är en pigg pensionär som är aktiv i mycket, dessutom medlem i många föreningar. Han har ett finger med i det mesta som händer i samhället. Han har spelat teater sedan ungdomen. Han är en klippa på att förvandla sig, liksom en kameleont blir han ena dagen Magne i Vilhelm Mobergs Marknadsafton, för att nästa stund smyga omkring i skogen som tomten Ebbe till barnen i Medlens förtjusning. Ebbe är en herre som alltid är mån om allt och alla.

Årets Bragd:

Henrik Jonsson
Rådigt ingripande, snabbt handlande och osjälviskhet är ord som vi lyfter fram Henrik med. En räddare i nöden har vi alla hört talas om. Att bokstavligen vara ett bevis på ordens betydelse har Henrik visat prov på. Han har hyllats av räddningstjänsten för sin insats då han räddade en äldre man från att drunkna i Karlskronas gästhamn. Här på galan vill vi också hylla dig för din insats.

Årets Ungdom:

Andreas Sjöberg
Tredje gången gillt är ett uttryck som brukar vara vägvisande, men för denne framgångsrike ungdom går det i en snabbare takt. Han visade redan 2008 att han är ett fenomen på motocross och att han var värdig att ta hem priset till årets ungdom. Efter hård rivalitet fanns han med fram till målsnöret. Efter att under 2009 har presterat ytterligare triumfer ger vi honom priset i stället då det blir andra gången gillt.

Årets förening:

Vissefjärda GIF
Vissefjärda GIF gjorde det igen! Tog sig tillbaka till division 5. En klubb med en laganda där unga tjejer och killar, många fostrade från hembygden, är värd all uppmärksamhet. Vissefjärda GIF är en förening med många aktiviteter och goda ledare som betyder mycket för barnens utveckling och föreningslivet i Vissefjärda.

Årets Handlare:

Emmaboda Konst
Det är härligt med framtidsanda. Att våga satsa på nytt är berikande: berikande för verksamheten men också berikande för Emmaboda kommun. Emmaboda konstaffär är ett smycke med sina vackra tavlor. Det är också en butik som har förvandlat en fasad mitt i centrum till ett smycke. Butiken drar hit långväga kunder som också gynnar andra handlare och företag.

Årets Joker:

Lindås Livs
Lindås Livs är en affär där du möter god service och ett brett utbud av varor. Susanne och Anders är bevis på entreprenörskapets betydelse för bygden. Med sitt och personalens engagemang bidrar de till ortens utveckling. Butiken förbättrar de efter dagens krav och där kan du möta kunder från kommunens alla orter. År efter år visar de sin styrka. Därför vill vi utse Lindås Livs till årets Joker.

Årets ambassadörer:

Åsa Jungnelius
Ludwig Löfgren
Dessa båda konstnärer och formgivare vid Orrefors Kosta Boda har under några få år lyckats bidra till att utveckla Glasrikets varumärke på ett nytt och spännande sätt. Genom sättet att presentera produkter som representerar något helt nytt inom glaskonsten lyckas de få nya såväl som gamla ögon att vända sig åt Glasriket. Att Åsa och Ludwig bor i Månsamåla betyder mycket för Emmaboda kommun.

Inga kommentarer: