torsdag, februari 11, 2010

David Karlsson sänkte Edsbyn

Gårdagens prestigematch mot Edsbyn på bortais vanns av Bajen med 7-6 efter 3-3 i paus. Mycket tack vare David Karlsson som gjorde inte mindre en sex mål i går mot fjolårets finalister och 2000-talets bandygiganter Edsbyn.

Annars började det illa för Hammarby som snabbt hamnade i två målsunderläge efter 10 minuter. Men bajen fick snabbt ändå ordning på sina grejar och i den 24 minuten kom första reduceringen och det var inte genom David Karlsson utan Stefan Erixon som satte dit bollen. Däremot fick han en fin passning från matchens gigant David Karlsson. I den 33 minuten kommer kvitteringen och det var David Karlsson som gjorde sitt första men absolut inte sista mål för kvällen. I den 37 minuten är det dags för Hammarby att ta ledningen för första gången och det på en hörna. Men Edsbyn kom tillbaka innan paus nämligen i den 40 minuten. Då kvitterade Mattias Hammarström till 3-3 och detta stod sig halvleken ut.

Andra halvleken rivstartade med att Joakim Hedqvist gjorde 4-3 till hemmalaget i den 48 minuten. Men hemmaglädjen blev kortvarig då David Karlsson kvitterade till 4-4 i den 50 minuten. Inte nog med det så kom också 4-5 par minuter senare även denna gång signerad David Karlsson. Klockan stod då på 53 minuten. Nu tar Hammarby över matchen mer och mer och ett matchavgörande mål kom i den 59 minuten då David Karlsson gör sitt femte mål för kvällen och Hammarbys sjätte. Sen blev det lugnt på målfronten i ca 20 minuter, det skapades några hörnor från båda lagen som blev dock resultatlösa. Edsbyn försökte komma igenom Bajensförsvar men det gröna muren höll stånd länge. Men i den 81 minuten fick hemmafansen vädra sina lungor då Edsbyn reducerade till 5-6 på en hörna. Men lika snabbt tystade hemmafansen medan bortaklacken återigen fick anledning att jubla. För den för kvällen fenomenale David Karlsson gjorde 5-7 bara minuten senare och det blev hans sjätte och sista mål för kvällen. Det var matchens definitiva avgörande. Visserligen reducerade Edsbyn en sista gång med då hade klockan passerat 90 minuter och strax efteråt blåste domaren av matchen.

Det var en härlig seger mot Edsbyn som har varit som ett finalspöke för Bajen under 2000 talet. Tre gånger har vi förlorat SM-finaler mot Edsbyn så därför är det en stor prestige att besegra dem. Nu återstår två matcher av grundserien innan slutspelet börjar, Vi har Västerås SK hemma i morgon och Broberg Söderhamn nästa fredag. Bajen slåss med Sandviken om seriesegern där båda lagen ligger på samma 38 poäng. Sandviken ligger före på bättre målskillnad. Förutom äran, som är minst lika viktig, får den som vinner först välja lag i kvartsfinalen.