fredag, februari 26, 2010

Hammarby på vinnarspåret igen

Efter förlusten i tisdags borta mot Sirius med 3-5 i första kvartsfinalen var det i går dags för andra matchen hemma på Zinkensdamm. Denna gång blev det seger med 5-2 för Hammarby och utjämnat till 1-1 i matcher. Hammarby gjorde 1-0 i första minuten i första anfallet. Snabbe Robin Sundin spelade fram Ulf Einarsson som sköt i mål från nära håll och vi hade 1-0 efter en minut. Bra start för ett revanschsuget Hammarby som därefter fortsatte dominera första halvlek men utan att man får utdelning. Mitt i pressen är det istället Sirius som kvitterar till 1-1 i den 18 minuten på en hörna. Det stod sig i 10 minuter innan Ulf Einarsson med sitt andra mål för kvällen gav Hammarby ny ledning. Hammarby fortsatte trycka på men inga fler mål i första halvlek.

Andra halvlek var fem minuter gammal när Hammarby ökade på sin ledning till 3-1 på hörna genom Stefan Erixon och när Patrik Nilsson ökade på till 4-1 efter 60 minuter så var matchen nästan avgjord. 5-1 gjorde Patrik Nilsson på straff innan Sirius reducerade till 5-2 i 88 minuten.

Nu är förlusten från i tisdags delvis reparerat i och med segern i går och nu är det bara att köra resten av kvartsfinalen som fortsätter i morgon då återigen det är match hemma på Zinkensdamm.