söndag, februari 28, 2010

Patrik Nilsson sänkte Sirius

Vilken match det blev när Hammarby slog Sirius i den tredje kvartsfinalen. Matchen slutade 4-3 till Bajen efter en dramatisk match på Zinkensdamm. Matchhjälte blev Patrik Nilsson när han slog in 4-3 målet i den tredje övertidsminuten då alla väntade på förlängning sedan Sirius Victor Broberg kvitterat till 3-3 i första övertidsminuten.

Det var Sirius som började bäst och ledde med 0-2 efter halva första halvlek. Deras första mål kom redan i den tredje minuten genom Niklas Hellqvist och tvåan kom i den 23 min då Christian Mickelsson snyggt gjorde mål efter en passning av Pierre Roos. Precis efter målet tog Bajen Time out och styrde upp spelet bättre efter det. Men man hade svårt att skapa några direkta farligheter, Sirius spelade väldigt inspirerat och med hjärta och vilja. Man såg möjligheterna till att skrälla på Zinkensdamm och få chans att avgöra på hemmaplan i morgon. Men Hammarby får nästa mål och den var ack så viktigt. Det var Patrik Nilsson som efter en halvtimme gör sitt första av sammanlagt tre stycken. Resten av halvleken blev jämn med ett bortalag som spelade tight i sitt försvars spel och satsade på farliga kontringar och ett hemmalag som förde spelet. Men 1-2 stod sig halvleken ut.

I paus började regnet som senare övergick till snö och förstörde organiserat spel i andra halvlek. Båda lagen ägnade sig åt långa uppspel och långa utkast från målvakterna. Matchen gick lite i stå och stod och vägde fram till den 55 minuten då Ulf Einarsson satte kvitteringsbollen bakom Sirius målet. Efter det kantrade matchen sakta men säkert över till Hammarbys fördel. Men det var svårspelat på Zinkensdamm is och lagen hade svårt att bemästra vädret. Patrik Nilsson såg i den 74 minuten till att Hammarby vänt på matchen och givit Bajen ledningen med 3-2. Matchen bjöd på fem utvisningar - alla för spelsabotage eller "olämpligt uppträdande". I spelet tillät domarna det mesta och ingen förseelse orsakade utvisning. Det var en typiskt slutspelsmatch. 3-2 stod sig länge, ända fram till klockan hade passerat 90minuter. Då utnyttjade Victor Broberg slarv i Hammarby försvaret och kunde sätta 3-3 och förlängningsläget var nära. Stort jubel bland Siriusspelarna och dess tillresta supportrar men den glädjen blev kortvarig för två minuter senare i den tredje övertidsminuten satte Patrik Nilsson till Bajen supportrarnas stora glädje 4-3 och gav Hammarby 2-1 ledning i matcher inför nästa match som spelas på måndag.