onsdag, mars 31, 2010

Håll Sverigedemokraterna borta från riksdagen

Toralf Alfsson (sd) unkna främlingsfientliga politik kommer upp till ytan i hans insändare (Östran 30 mars) om de ensamkommande flyktingbarnen. Det märks tydligt att Toralf är uppvuxen i trygga Sverige långt i från krig och hungersnöd. Han kan inte sätta sig in hur det är att fly från sina hemländer av olika anledningar till en otrygg framtid i ett annat land. Istället att bidra med att vi öppnar våra händer till dessa så stänger Toralf sina och med unken argumentation slår han bakut och pratar om ensamkommande flyktingbarn som "bedrägeribarn" Han använder visserligen en annan källa till de ordvalet men han står givetvis bakom detta uttryck Visst det kan hända att någon av de ensamkommande flyktingbarnen är över 18 år men i de allra flesta fall rör det sig om barn. Barn som har flytt från tragedier som de har upplevt i sina hemländer. Kan vi hjälpa dessa barn till en trygg framtid i Sverige ska vi också göra det. Toralf ondgör sig över anhöriginvandringen som är en tycker jag naturlig del i vår invandrarpolitik. Varje flykting vill väl ha sina anhöriga på trygg plats. Men det tycker inte Toralf. Nej han vill inte ens ha någon flykting eller invandrare i Sverige.

Det är också tragiskt men inte förvånande att Toralf tar upp den ekonomiska biten när det gäller flyktingpolitiken. Det brukar de främlingsfientliga företrädarna ha som argument Det mänskliga biten vill man däremot inte se. För Toralf blir varje flykting enbart en siffra och en del av statisktiken. Han ser inte att många invandrare och flyktingar som har stadgat sig i vårt land även bidrar till vår välfärd. De berikar vårt land på många sätt men det ser inte de främlingsfientliga.

Nej, låt oss hålla Sverigedemokraternas åsikter borta från Sveriges riksdag genom att rösta på någon av de partier som ser invandrarna som en tillgång och inte som tärande för vårt samhälle. Vi ska ha ett varmt och välkomnande samhälle och inte en intolerant och slutet samhälle som Toralfs Sverigedemokrater förespråkar.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jo det är säkert världens mest utsatta "barn" som har råd att betala 10-15 000 dollar för att smugglas in i Sverige och när de väl får PUT så dyker hela släkten som finansierat resan upp som på beställning.

Det är du som lever helt avskärmad utan förståelse för omvärlden. En miljard människor lever idag på mindre än en dollar per dag. Tror du dessa har råd att köpa en biljett till Sverige åt sig själva eller sina barn?

Varför lägga 700 000 kr per år på bara ett av de s.k. flyktingbarnen (som uppenbarligen inte är fattiga) när samma summa hade kunnat sätta mat bå bordet för 1000 barn i verklig nöd. Snacka om att gynna de redan rika.

Thoralf A sa...

Jag hoppas verkligen att du skickat in detta till Östran så att jag får bemöta detta i tidningen.
Straffspark!

Nicke Grozdanovski sa...

Jag räds inte en debatt med dig Toralf trots att du kallar mitt inlägg för straffspark.

Mats sa...

Anonym, det kallas empati och människovärde. Alla har rätt till fred.

Mikael.R.Nilsson sa...

Din analys av sverigedemokraternas brist på empati och förståelse är brilliant.

Anonym sa...

Mats, på vilket sätt är det empatiskt att slösa enorma summor på de som är så resursstarka att de kan betala 15 000 dollar för att ta sig hit? 700 000 kr per s.k. flyktingbarn som vistas i Sverige kostar det. Hur många barn hade man inte kunna hjälpa på plats för samma summa? Så länge som det finns barn som svälter ihjäl ute i världen så finns det ingen anledning till varför man skall ordna med en lyxtillvaro i Sverige för enstaka som har det relativt gott ställt från början.

Varför är inga av "flyktingbarnen" svältande föräldralösa Indiska gatubarn eller flyktingar från Sudan? Varför är nästan inga flickor? Jo, därför att de som kommer skickas iväg av sina relatit rika familjer för att dels få en tillvaro betald av svenska skattebetalare och för att sedan själva kunna komma efter.

Nej, det är inte för att göra världen bättre som ni försvarar en sådan orättvis politik. Det är för att ni själva skall kunna känna er goda samtidigt som ni blundar för den enorma fattigdom som finns ute i världen. Ni fullkomligt äcklar mig.

Nicke Grozdanovski sa...

anonym om vi äcklar dig så är det ömsedigt. Först och främst skriva anonymt utan namn imponerar inte i mina ögon. Din analys imponerar inte heller. Du har aldrig hört talas om bistånd till andra länder? Där bidrar vi i I- länderna stora summor att bygga upp deras länder och samhälle.

Sen räcker inte alltid detta då man flyr från krig och massaker.Då ska vi öppna våra samhällen för dessa människor.

Göran sa...

Vad skådar mitt högra öga. Kommunister som delar ut "Demokratipriset 2010". Är detta ett försenat aprilskämt-hohoho! Varför inte passa på att samtidigt postumt tilldela massmördarna Lenin,Stalin,Mao samt Pol Pot ett litet "Fredspris"?

Om Sverigedemokraterna enligt dina mått mätt äro unkna så äro NI perverterade rödingar faen i min lilla låda fullständigt genomruttna!

Nicke Grozdanovski sa...

Ja du Göran. Din kommentar imponerar heller inte även om du givetvis får ha dina åsikter. Högerns, som du verkar sympatisera med, historia är heller ingen dans på rosor om du nu trodde det.

Anonym sa...

Nicke, jag utgår från att du själv för egna pengar inhyser ett s.k. flyktingbarn i ditt hem.

Våra resurser är inte oändliga. Om du själv hade fått ge bort en del av lönen, säg 3000 kr per år: Hade du då använt pengarna till att bekosta uppehälle och skolgång för 2-3 föräldralösa barn i Sudan eller köpa ett playstation 3 till ett relativt välbeställt s.k. flyktingbarn i Sverige (som uppenbarligen har kunnat skrapa fram 15 000 dollar)?

Att försörja ett s.k. flyktingbarn i Sverige kostar lika mycket som all skatt som 15 medelinkomsttagare betalar in. Att lägga så mycket resurser på någon när andra svälter är ren ondska. Ni vill inte se sanningen i vitögat eftersom den är så hemsk och därför lever ni i en låtsasverklighet.

Du säger att de s.k. flyktingbarnen "flyr från krig och massaker". Varför är alltid barnen runt 18 år eller snarast strax över? Var är flickorna? Varför kommer ingen hit från världens verkliga oroshärdar? Varför stannar man inte i de många länder på vägen där det är fred utan fortsätter hela vägen till Sverige?

Nicke Grozdanovski sa...

Anonym- Läste du verkligen min senaste kommentar? eller rättare sagt hela kommentaren? Jag skrev att vi skickar bistånd till nödställda världen över. Vi bekostar skolor precis som du skriver och bygger upp tillvaron för många människor runt om i världen med bistånds pengar. Jag har inget emot att detta ökar, men jag ser heller ingen anledning att minska på flyktningmottagandet.

Jag har ingen flyktingförläggning i mitt hem men jag bidrar som alla andra med skattesedeln till människors välfärd på olika sätt och det är jag stolt över.

Anonym sa...

Nicke, jag bidrar också via skattsedeln och jag vill att pengarna används så effektivt som möjligt.

Det är ett hån mot de verkligt fattiga som är kvar i landet och knappt har mat på bordet att lägga 700 000 kr årligen på en afghansk yngling vars välbeställda familj skickat hit honom för att kunna leva lyxliv på svenskars bekostnad. Det är också ett hån mot många fattiga svenska skattebetalare att deras skattepengar används på detta sätt. De i världen som svälter måste prioriteras före dem som kan lägga upp 15 000 dollar på ett bräde för en biljett.

Var går gränsen? Det finns t.ex. en massa ungdomar som har det svårt och lever i en våldsam miljö i de amerikanska storstädernas ghetton. Risken att dö av våld är större där än i en krigszon. Skall de också kunna komma och försörjas av svenskar?

Inse att det inte är mer synd om de s.k. flyktingbarnen än vad det är om kanske hälften av jordens befolkning. Att ni ser mellan fingrarna för deras bedrägeri gör ni för er egen skull, för att ni skall få känna er "goda", och inte för att ni vill göra världen bättre. Detta beteende är nämligen onskan själv.