fredag, april 02, 2010

4 års aprilskämt på min blogg

Bloggen har funnits i fyra år nu och varje år har jag den 1 april haft någon form av aprilskämt. I går var det om den fasta påskdagen 1 april som skulle infalla från och med 2011. Mina tidigare april skämt kommer här med den senaste från i fjol först. Personligen är jag mest förtjust i den senaste om påsken men de andra är bra dem med. Speciellt den om festfixaren Mats Odell.
Tack för mig (2009)
Man ska sluta när man är på topp heter det, därför kommer jag att lägga ner Socialist och Bajare från och med i dag. 1766 unika besökare är ett fin statistik som jag är väldigt stolt över och det känns som en stor tillfredsställelse och helt rätt att just i dag lägga bloggen på hyllan. Man blir mätt av framgång och därför svårt att göra något bättre. Sen tar det en stor del av tiden att sköta och uppdatera bloggen.

Tack alla som har besökt mig under dessa tre år som jag haft bloggen


Mats Odell ställer till med fest (2008)

Gårdagens försäljning av Vin och Sprit till franska Pernod Ricard för 55 miljarder kronor har inte gått obemärkt förbi och kommer inte att göra det heller det närmsta dygnet. Finansmarknadsminister Mats Odell (kd) är berusad av lycka nu när han äntligen har fått sålt Vin och Sprit. Därför har han nu beslutat att fira denna historiska händelse tillsammans med svenska folket. I dag kommer man från Norr till Söder i vårt avlånga land kunna ta del av detta firande. KL 15.00 går startskottet och det kommer vara en massa aktiviteter som kommer locka folk ut i fina vårvädret.

Mats Odell säger i en kommentar att detta är värt att fira, en strålande affär för svenska folket när fransmännen som kan det där med viner tar över. Absolut Vodka får vi behålla själva säger han

Det som kommer att hända är att Mats Odell och kompani kommer ta en del av de 55 miljarderna som staten fick för Vin och Sprit och använda det till att ordna festlighet i form av tipspromenader, öltält, massa bartält, olika nöjesfält, cirkusföreställningar och massa andra roliga saker som Mats Odell som festfixare har fixat åt hela svenska folket. En kollega till Odell säger till TT att hon inte känner igen Odell. Han är tydligen helt uppåt av glädje och faktiskt riktig trevlig säger hon i en kommentar

Men festens höjdpunkt kommer ändå vara att regeringen har hyrt Globen i Stockholm och ska sätta nytt rekord som ska med i Guinness rekordbok. Tillsammans med Vin och Sprit och de nya ägarna från frankrike ska man skapa världens största Öltält inne i Globen med kombinerad bar med både sprit och vinrättigheter. Så mycket som 16000 besökare ska kunna få plats där inne samtidigt och tillsammans ska de fira och skåla för de nya frikostiga franska ägarna.

Slutligen kan man bara konstatera att det är tur att vi har en sådan här bra regering som tänker på oss vanliga dödliga och vill delge oss denna glädje som de känner i dag efter försäljningen. Omtänksamt och generöst tycker jag att det är och bådat gott för framtida försäljningar som de vill delge med folket.



Sammaslagningen är ett faktum (2007)

AIK och Djurgårdens IF finns inte mera. Lagen har gått in i ett samarbete för att kunna matcha Hammarby i framtiden. I ett pressmeddelande berättar AIK tränaren Rikard Norling att detta är det bästa som har hänt Stockholm sen Gustav Vasas dagar. Norling kommer att vara tränare för den nya klubben som kommer att gå under namnet Skansens AIK och hemmamatcherna kommer att spelas på Råsunda.

De både lagens supportrar är väl inte allt för förtjusta men för Stockholms bästa lägger de ner stridsyxan. Det var visserligen kravaller mellan AIK och Djurgårdsanhängare i Solna i natt men det var enligt uppgifter orsakade av att man ville möta sina krafter en sista gång innan sammanslagningen som sker just i dag.

Vi välkomnar Skansens IF till idrottens finrum och hälsar även supporterklubben Monkey Army välkomna till de allsvenska läktarna


Alf Svensson startar eget (2006)

Efter många år i kristdemokraterna nås vi av uppgifterna att frontfiguren Alf Svensson lämnar kd och startar ett nytt parti. Kristet initiativ (ki) heter det nya partiet. I ett pressmeddelande säger Alf Svensson, som är partiets nya ordförande att han saknar att vara i rampljuset eller som han själv säger ”En gång partiledare alltid partiledare”. Partiet kommer att ställa upp i riksdagsvalet i höst där man satsar på egen majoritet. Svensson säger i pressmeddelandet. ”va fan, de är ingen mening att bara vara partiledare utan att ha statsminister ambitioner också”

Paritet lanserar sig som det nya kristna initiativet i svensk politik. Man tycker att kd blivit för slätstrukna och flata, fast man säger att man helst inte vill ha några flator i partiet. Är man flata eller bög så får man ta eget initiativ tycker partiet och söka andra vägar. Kristet initiativ menar att familjepolitiken ska ”bara vara för man o kvinna”. Inga andra samboförhållande accepteras. Har man sådana initiativ får man söka sig till andra partier säger Alf Svensson. Dock har man som initiativ att arbeta för att bönen ska komma in i skolan igen. Som Alf Svensson säger ”en skola utan bön, är ingen skola alls”. Om eleverna har egna initiativ och söker sig till andra trosuppfattningar har man andra partier att verka i menar (ki). I frågan om man inte diskriminerar människor med annan trosuppfattning säger Alf att om man tog med alla människor med andra uppfattningar så hade man varit tvungna att slänga namnet Kristet initiativ och de hade varit tvungna att tänka på ett nytt namn, men de skulle vara för omständligt. Dessutom menar Alf Svensson att man inte har lust och kolla människors olika trosor. Därför säger vi från början vilken trosuppfattning medlemmarna ska ha.

Vi får se om det nya partiet lyckas slå alla med häpnad och komma in i riksdagen i höst eller t o m får egen majoritet och bildar regering. Eller om väljarna tar egna initiativ och väljer annat.

Inga kommentarer: