tisdag, april 27, 2010

Bo Eddie Rossbol (s) företräder inte oss i Vänsterpartiet

Jag läste med stort intresse dagens Östran om de stora bröllops bekymren som man har inom Emmaboda arbetarkommun. Det handlar om festen i statshuset i Stockholm dagen innan kronprinsessan Viktorias bröllop som äger rum i Stockholm den 19 juni. Alla kommuner är inbjudna till festligheter och då är kommunstyrelsens ordförande och fullmäktiges dito inbjuda att representera respektive kommun. Nu har det uppstått lite delade meningar mellan Kommunalrådet Ann-Marie Fagerström och fullmäktiges ordförande och tillika ordförande i arbetarkommunen Bo-Eddie Rossbol.

Ann Marie tänker inte åka medan Bo Eddie tänker göra det. Så långt borde det vara frid och fröjd men när man läser Bo Eddies argument faller man i häpnad. Bo Eddie tycker det är oförskämt att inte åka när statschefen kallar och att han som kommunfullmäktiges ordförande företräder alla kommuninvånare och alla politiska partier. Det är att sätta sig själv på alldeles för stora hästar. Bo Eddie Rossbol företräder som ordförande fullmäktige och dess arbete. Men han företräder inte oss Vänsterpartister för det gör vi så bra själva. Han företräder inte alla kommuninvånare för det finns faktiskt sådana som röstat på andra partier.

Hade jag fått inbjudan hade jag tackar nej också. Som republikan hade det känts väldigt konstigt att gå på en sådan tillställning. Nu har jag inga direkta synpunkter för närvarande att Bo Eddie ska åka , det är hans val och ställning i detta. Men det är ändå lite konstigt när även Socialdemokraterna har eller hade republik i sitt partiprogram. Men det är kanske inte så viktigt när Carl XVI Gustav kallar till fest för att fira sin äldsta dotters bröllop

För att läsa Östrans artikel klicka: här

1 kommentar:

Mats sa...

Jag kan bara instämma i Nickes väl valda ord.
Vi Fp hade vänligt men bestämt tackat nej till spektaklet.