lördag, april 24, 2010

Det nyckfulla vädret stoppade inte Johansfors

Äntligen fotbollspremiär i sexan och visst låter det som ett säkert vårtecken. Men det var inte mycket som var vårlikt i gårkväll när Johansfors gästade Flerohopp. Kallt, blåsigt och som grädde på moset kom det en hagelskur strax innan paus. Trots det spelades matchen på en förhållandevis godkänd fotbollsplan. Men skönliret uteblev och kampen var total ute på gräsmattan som på sina ställen var väldigt tovig men efter den långa och snöiga vintern ändå helt okej. Men vädret ställde till det för spelarna och planen sög musten ur spelarnas ben. Mållöst i paus efter chansfattig halvlek. Dock hade hemmalaget ett mål inne som domaren turligt nog inte godkände. Varför vet jag inte men enligt uppgifter var det för hands.

Andra halvlek blev den första lik men kampen vanns mer och mer av Johansfors. Efter halva halvleken kom så den förlösande 1-0 målet av Johansfors. Det blev Robin Franksson som blev premiär målskytt säsongen 2010. Det var efter en frispark i läget innan ,som målvakten tappar bollen och Robin snappar upp den och iskallt lyfte bollen över målvakten och i mål. Efter målet skapar JIF några chanser men Flerohopp flyttar upp spelet på slutet och det blev stressigt i JIF försvaret. Man märkte att man inte har vunnit många träningsmatcher, man saknade trygghet där bak när man skulle försvara sin ledning. Men bollen studsade inte Flerohopps väg heller så de riktig stora chanserna uteblev. I stället avgör Tobias, som jag tyvärr inte kommer på vad han heter i efternamn men det kommer senare, matchen med några minuter kvar på hörna sen han snyggt skruvar in det från hörnpunkten. Det blir matchens sista mål och premiärsegern är ett faktum.

Matchen var ingen match som man kommer minnas förutom vädrets nyckfullhet, däremot kommer Tobias att minnas sitt vackra hörnmål och att vi trots besvärlig klimat vann matchen. Tre sköna poäng som kommer betyda mycket för laget självförtroende i fortsättningen. Alla kämpade och slet i kväll och ingen faller ur ramen. Detta var en riktig arbetsseger. Nu väntar hemmapremiär på Valborgsmässoafton nästa fredag då vi välkomnar Älghult IF.