torsdag, april 15, 2010

Inför Seriestarten Del 1.- Vissefjärda GoIF Herrlag

I dag börjar min serie där jag ska gå igenom samtliga kommunlag från Emmaboda inför de olika seriestarten. Vi börjar med Vissefjärda GoIF som är det första kommunlaget ut i seriespel. Redan i morgon möter man Ingelstad Kl. 19.00 på Konstgräsplanen i Emmaboda.


Vissefjärda är i år tillbaka i femman efter ett år i sexan. En serie som man vann storstilad. Man har hamnat i den södra DIV 5 serien och kan under säsongen se fram emot derbyn mot Lindås/Långasjö. Laget har fått tre stycken nyförvärv från Emmaboda IS nämligen Johan Gunnarsson, Robin Holmqvist och Marin Nilsson. Nya är också David Hansson och Jeton Ahmetaj. Man har tappar fjolårets tränare Jonas Svensson och Fredrik Tillberg till Gullabo/Gullaboås. Christer Rantanen är tränare för laget och gör sin första säsong i den posten.

Vissefjärda spelar i rödvit randiga tröjor och röda byxor och röda strumpor och hemmaplanen heter Widavallen.

















Widavallen. Bilden tagen i slutet av april förra året.


Laget spänner bågen högt trots att man är nykomlingar och har övre halvan som målsättning. Tidingen Östran har de så högt upp som tvåa i serien. Men faktum är att målsättningen är realistiskt där man har en bra och slagkraftigt lag. Man har vunnit fyra av fem träningsmatcher och har bara släppt in två mål. Defensiven är inget fel på och även offensivt har man kvaliteér 10 mål har det blivit på den två senaste matcherna och det imponerar. Starten av serien är givetvis viktigt och ska man vara med i toppen får man inte tappa i början.

Laget som har sin hemvist i Dackeland i södra delen av kommunen bildades 10 juli 1929. Under klubbens paraply finns inte bara fotboll utan man har en omfattande verksamhet bestående av bordtennis, gymnastik, skidor och tennis. När det gäller fotbollen har man både ett herrlag och damlag i seriespel. Så sent som 2004 spelade man i fyran och var rätt så framgångsrika där man gjorde fyra raka säsonger i fyran mellan 2001-04. Som bäst kom man trea 2002.

Jag önskar Vissefjärda lycka till i morgon mot Ingelstad och resten av säsongen.

Inga kommentarer: