lördag, april 24, 2010

Inför seriestarten Del 5- Emmaboda IS damlag

Emmabodas damlag är den framgångsrikaste av de tre kommunlagen och spelar i DIV 3 sydöstra och i dag har man premiär hemma mot Asarum som är en av favoriterna i serien. Man spelar sin andra säsong i trean efter att i några år spelat i tvåan. Fjolåret slutade tjejerna på en fjärde plats och det vill man gärna förbättra denna säsong. Man har tappat två spelare inför säsongen Emma Molin och Sofia Lundin som båda gått till Madesjö IF. Inga nyförvärv har inskaffats utan man räknar med att truppen är så pass bred att det ska lösa sig ändå










Jag tyvärr inte hittat några uppgifter när Emmabodas damsektion bildades och hur dess historia ser ut. Det är alltid trevligt att läsa om sånt och jag hoppas att Emmabodas webmaster och andra inblandade skriver lite om detta på den officiella hemsidan och som vi alla andra får ta del av.

Liksom herrlaget spelar Emmaboda i gulsvarta tröjor och svarta byxor med gula strumpor och har Emmaboda IP som hemmaplan.

Jag ställde några frågor till tränare Magnus Mellmark om hur hans tankar det inför seriepremiären.

1. Efter en lång och kall vinter så står vi snart äntligen inför seriestart. Beskriv dina känslor inför detta.
Det är alltid en speciell känsla när det blir dags för tävlingsmatcher. Något man sett framemot, förväntan men också funderingar kring var laget står i förhållande till övriga lag.

2. Hur har försäsongen varit för laget, har ni kunnat träna som planerat?
Det har överlag sett bra ut. Vintern satte stopp för några träningspass men det är inget som har påverkat.

3. Har ni haft stor spelaromsättning inför säsongen?
Några spelare har försvunnit. Speciellt märks Emma Moline som gick till Madesjö. Även Sofia Lundin lämnade för Madesjö men hon spelade inget under 2009 pga skada. Vi har inga nyförvärv utan använder spelarna inom truppen. Det finns alltid spelare som stiger fram när någon lämnar.


4. Vilka spelare är era nyckelspelare för att göra en bra säsong?
Det gäller att alla i laget presterar på en bra nivå. i ett lag är alla viktiga. Några som sticker ut är Rebecka Herbertsson, Frida Andersson och Erika Hagström.


5. Någon speciell i laget som du tror kommer bli en publikfavorit?
Svårt att säga. Jag välkomnar publiken till våra matcher så får de avgöra.

6. Har ni haft annorlunda upplägg i år för att det ska bli bättre än förra säsongen? Vi har kört mer "vanlig" fotbollsträning istället för rena styrkepass än vad jag gjort tidigare. Sedan har vi fokuserat en hel del på anfallsspel. Annars bjuder traditionen: vinter är det samma som försvarsspel.

7. Vad är eran målsättning i serien?
Vi ska helt klart ligga på den övre halvan. Målsättningen inför varje match är att den ska vinnas. Lyckas vi med det så....


8. Vad vet du om motståndarna? Vilka blir favoriter och vilka kommer att åka ur?
Jag ser Asarum som favoriter. De är nedflyttade från div 2 och har gjort bra resultat i sina träningsmatcher. I övrigt är det svårt att veta vad som har hänt i lagen sedan 2009.

9. Här är ordet fritt. Är det något du vill framföra som jag inte berört i mina frågor?
Vi har ett bra go i laget och ser framemot seriestart. Alla är hjärtligt välkomna till Emmaboda IP på lördag 24 april kl 15 då Asarum står för motståndet.

Tack för att du tog dig tid att besvara mina frågor och ett stort lycka till i serien

Inga kommentarer: