måndag, april 26, 2010

Inför seriestarten- Del 6. Bodabruks GoIF

Bodabruk GoIF är klubben i nordöstra delen av Emmaboda kommun. På deras hemsida står det att det är föreningen mitt i glasriket och det kan nog stämma. Glasindustrin har gått hand i hand med föreningen genom historien. Tyvärr så lades deras herrsektion ner inför denna säsong och numera är det tjejerna som håller Bodabruks fana högt och det gör de med bravur. Inför årets serie är man återigen ett DIV 4 efter uppflyttningen förra året. I lördags var det premiär hemma mot Ölandska Färjestaden som är en av favoriterna och det blev överraskande och glädjande en seger med 2-1 och en kanonstart på DIV 4 äventyret.










Tränar laget gör Marcus Joelsson som gör sin första säsong som huvudtränare men han har varit assisterade tränare i några år så han känner tjejerna och de känner honom. väl. Han har Lindås BK som moderklubb men har spelat mest i Johansfors där han var en stabil back. Nyförvärv till klubben är inför säsongen Matilda Holmström från Madesjö, Caroline Steen och Ankina Basic båda två från Emmaboda. Johanna Nilsson har lämnat Bodabruk och hon återfinns denna säsong i Madesjö.

Bodabruk spelar i helblått och har Bruksvallen i Bodabruk som hemmaplan. Föreningen bildades 1926 och det var inte bara fotboll man sysslade med utan ordnade även ortens nöjesliv som bringade inkomster till föreningen. Redan första året så fick in 610 kr på detta sätt och det täckte kostnaden för spelarnas utrustning. Förutom fotboll hade man tidigare gymnastik och bordtennis verksamhet i klubben. Damlaget bildades 1977 och det var Ann Louise Ahonen som var den drivande kraften. Det är hon fortfarande och gör väldigt mycket för klubben både på plan och utanför. De kommande åren skördade damlaget stora framgångar med topp placering i trean som bäst. Men sen har man pendlat mellan trean och femman för att i fjol som sagt var ta steget upp i fyran.

Jag tror att Bodabruk kan störa många lag i serien och därmed tror jag att de klarar ett nytt kontrakt. Det verkar vara en harmonisk stämning uppe på Bruksvallen och den kan ge framgångar för Bodabruks numera enda A lag.

Jag ställde några frågor till eldsjälen Ann-Louise Ahonen hur hennes tankar går inför säsongen 2010

1. Efter en lång och kall vinter så står vi snart äntligen inför seriestart. Beskriv dina känslor inför detta.
Härligt när det kommer igång efter en hård och kall vinter träning

2. Hur har försäsongen varit för laget, har ni kunnat träna som planerat?
Ja vi har tränat som vanligt 2 ggr på konstgräs planen

3. Har ni haft stor spelaromsättning inför säsongen?
ungefär samma trupp som året innan


4. Vilka spelare är era nyckelspelare för att göra en bra säsong?
Hos oss är det lag känslan som är nycklen till framgång

5. Någon speciell i laget som du tror kommer bli en publikfavorit?
Hela laget

6. Har ni haft annorlunda upplägg i år för att ni spelar i en högre serien i år?
Vi har tränat 2 ggr i veckan som innan. Vi tycker det är bättre att ha många på träningarna på träningarna än sprida ut det. har nästan hela vintern varit över 20 man vilket är kanon!

7. Vad är eran målsättning i serien?
Att göra så bra som möjligt i från oss och att få spela div 4 2011 oxå

8. Vad vet du om motståndarna? Vilka blir favoriter och vilka kommer att åka ur?
Länge sedan vi låg i denna div 4 gruppen de senaste åren har vi tillhört Växjö serierna! efter många brev till förbundet fick vi äntligen tillhöra Kalmar. Tro dock att Färjestaden som kommer från 3 förra säsongen bli svåra och IFK Kalmar c som satsa riktigt stort inför året. Vet dock inte vilka som åker ur.

Tack för att du tog dig tid att besvara mina frågor och ett stort lycka till i serien


Officiella hemsidan: http://www.bodabruk.se/

Inga kommentarer: