onsdag, april 28, 2010

Magstarkt att jämföra oss i Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna

Tidningen Barometerns politiske redaktör Sylvia Asklöv Fortell blandar samman Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna och säger att vi har mycket mer gemensamt än vad Sd har med borgerligheten Att vi har det i några sakfrågor är inget konstigt. Men frågan är vad som skiljer oss åt. Vi vänsterpartiet står för en generös flykting och asylpolitk det gör knappast Sverigedemokraterna. Vi ser inte muslimer som det största hotet mot Sverige som SD gör och vi har inget emot att det enligt vår religionsfrihet byggs moskeér i Sverige. Vi ä för ett mångkulturerllt samhälle och det är inte SD.

När t ex.Sylvia Asklöv Fortell säger att vi har samma inställning till arbetskraftsinvandring som SD kan jag upplysa henne om att vi har fundamentalt olika värderingar till detta. SD vill ju inte ha någon arbetskraftsinvandring alls medan vi i vänsterpartiet vill att de som kommer hit ska ha avtalsenligt lön enligt svenska kollektiv avtal. Därav vårt argument för lönedumpning.

Dessutom finns det inget exempel på någon kommun där vänsterpartiet och Sverigedemokraterna samarbetar med varandra och inför riksdagsvalet har vi tre opposition partier klargjort klart och tydligt att vi tänker inte regera om vi är beroende av stöd från Sverigedemokraterna.

Däremot är det mer otydligt från allianspartiernas sida hur man ställer sig i en sådan situation. Kristdemokratisk familjepolitik är liknande Sverigedemokraterna med homofobiska tendenser och värnadet av kärnfamiljen. Gerd Bernström (fp) öppnar upp för att samarbeta med Sverigedemokraterna efter valet i Landskrona om en sådan situation uppstår. I moderatstyrda Vellinge, Skåne fick kommunledningen inte oväntat stöd från Sverigedemokraterna i deras hårdnackade motstånd mot ensamkommande flyktingbarn. Listan kan göras längre men jag stannar där.

Så Syliva Asklöv Fortell borde se sig omkring bland sina allianskompisar först innan hon jämför V med SD. Men det är klart... blundar man så ser man inte eller så vill man se bara det man vill.

1 kommentar:

Mats sa...

Det finns likheter med alla etablerade partier i olika frågor.
Det som gör att SD sticker ut är ju invandringspolitiken.
Tror att det är KD, M och S som tappat flest till SD.