tisdag, april 06, 2010

Smålandscupen

Seriestarten närmar sig för Johansfors men redan nu spelas smålandscupen där man efter två matcher fortfarande har chansen att gå vidare till slutspel. Den 21 mars mötte man först Araby på Emmaboda konstgräs och det blev 3-4 förlust detta efter att Johansfors i halvtid legat under med 0-4. Araby spelade ett fantastiskt kontringspel som gav frukt i första halvlek då Johansforspelarana inte riktigt hängde med i deras uppspel. I andra halvlek kom JIF i gång och genom tre mål kom man nästan i fatt. Målskyttar 1-4 Henrik Ahlström 63min 2-4, 70min 3-4 Richard Jäghagen 89min. Nu i efterhan visade sig att Araby använts sig av otillåtna spelare och därmed tilldömdes Johansfors segern med 3-0

På Påskdagen mötte man Åby/ Tjureda även den matchen spelades på konstgräset. 2-2 slutade tillställningen och efter en viss förvirring så avgjordes matchen på straffar. Där fick Åby/Tjureda dra längsta strået med 6-5. Märkligt att en gruppspelsmatch i smålandscupen inte får sluta oavgjord. Men någon på Smålands fotbollsförbund har bestämt så och så får det bli. Samtliga mål kom i första halvlek och målskyttar för JIF blev Robin Franksson och Henrik Ahlström på straff.

Nu har JIF fyra poäng inför gruppfinalen på söndag mot Åryd. Segraren i den matchen går vidare, vid oavgjort är det Åryd som går vidare.