onsdag, april 14, 2010

Snöplig premiärförlust för Bajen

Det blev inte den positiva premiärmatchen för Hammarby som vi tillresta supporters hade sett fram emot. Trots två vackra mål av Linus Hallenius kunde Ängelholm vända på slutet och vinna med 3-2.

Det var en typisk premiärmatch på den ojämna planen med mycket kamp och mindre skönspel. Trots det var det publikrekord på Ängelholms IP då 3013 åskådare hade hittat dit och hälften minst av de var Bajare. Vi fick anledning att jubla högt då Hallenius gjorde sitt första mål för säsongen. I den sjuttonde minuten löpte han till sig sin andra chans i matchen på en 60-meterspassning bakom backlinjen. Linus hann upp bollen först och avslutade behärskat ur snäv vinkel ovanför Daniel Andersson i Ängelholmsmålet. Tio minuter senare fick Sebastian Castro Tello ett jätteläge att om inte punktera matchen så åtminstone ge Bajen en 2-0 försprång. Han kom fri med Daniel Andersson i hemmamålet. Försöket att runda målvakten lyckades dock inte. Bollen studsade förrädiskt på den tuviga planen och Andersson fick fingertopparna på den och styrde till hörna. I anfallet efter kom istället 1-1 då ÄFF:s David Bennhage slog ett hårt inlägg djupt nere i Hammarbys straffområde och det nickades olyckligt i eget mål av David Johansson. Strax innan paus blev Castro Tello skadad och fick utgå.

Samma matchtyp i andra halvlek men Hammarby såg lite starkare ut och hade matchen i sin hand. När dessutom Hallenius gör sitt andra mål så såg det mycket bra ut. Anfallaren tog emot bollen mitt på Ängelholms planhalva och satte fart. Med fyra spelare runt sig visade han prov på styrka, snabbhet, teknik och avslutade med ett distinkt skott utom chans för Andersson. Det såg bra ut efter det men allt eftersom halvleken gick mot sitt slut tog Ängelholm över. Man skapade en del chanser innan kvitteringen kom i den 77 minuten. Ett mål som inte såg helt otagbart ut för Rami Shaaban i målet. Patrik Larsson snappade upp ett instick bakom Bajens backlinje, kom fri med Rami och sköt bollen mellan benen på Bajenkeepern. 2-2 skulle vara en missräkning men det som kom fem minuter senare var rena rama rullgardinen som drogs ner. En boll som såg ut att gå över kortlinjen hölls vid liv av David Bennhaga som till vänster om Bajenmålet nickade den förbi David Johansson, vrickade den förbi en tillrusande Filip Bergman och sedan smällde upp den från nära håll i bortre krysset bakom en chanslös Rami. Hammarbyspelarna kom inte riktigt igång efter kallduschen och någon riktig kvitterings chans kom inte utan det blev en tung premiärförlust. Nu väntar GIF Sundsvall i hemmapremiären och en seger är nästan ett måste.