tisdag, maj 04, 2010

Hammarby avgjorde sista kvarten mot Assyriska

Med kvarten kvar av matchen gav Linus Hallenius Bajen ledningen med 1-0 efter ett riktig klassmål. Sen gjorde Sebastian Castro- Tello och Simon Helg varsitt mål och fullbordade den sköna bortasegern mot Assyriska med 3-0

Det blev en tuff derbymatch på konstgräset i Södertälje. Bajen hade kommit senast i från en förlust mot Norrköping medan Assyriska hade hämtat upp en 0-2 underläge borta mot Brage senast och var dessutom obesegrade i serien. Hammarby fick ställa upp med sex nya spelare i startelvan jämfört med matchen mot Norrköping, detta beroende på skador men även en annan taktik tanke bakom. Hammarbys försvar har inte hittills rosat marknaden precis så tränarna Borgkvist och Blomkvist var tvungna att hitta på något för att täta läckaget i försvaret. I Rami Shaabans frånvaro tog sålunda Johannes Hopf plats mellan stolparna. Hammarby ställde upp med ett femmannamittfält där Carlos Gaete Moggia agerade skuggforward till spetsen Linus Hallenius. Det defensiva arbetet på innermittfältet tog Sebastian Bojassén och Fredrik Söderström.

Det var Hammarby som tog tag i matchen i inledningen och redan i den tredje minuten jobbade Linus Hallenius till sig en fin chans i Assyriskas straffområde, men avslutet smet någon decimeter utanför Magnus Bahnes bortre stolpe. Det smällde på rätt så bra där ute och Moggia fick byta efter ca 25 minuter pga skada. Men defensivt höll Hammarby tätt för visst skapade Assyriska en del chanser men en fantastisk vilja och tajming höll undan för Assyrianska mål. Härligt att se Johannes Hopf agera så lugnt och säkert mellan stolparna, Men som sagt var det mycket ställningskrig mellan två lag som inte ville förlora.

Samma matchbild i andra halvlek med en del Assyriska övertag men Hammarby som skapade en hel del lägen också. Bajen tvingades till ytterligare två byten på grund av skador. Det inom loppet av två minuter. Först gick Filip Bergman av på grund av känning i vaden och ersattes av Sebastian Castro-Tello. Därefter stukade Fredrik Söderström foten och Simon Helg kom in. Det hade då gått en knapp kvart av andra. Två minuter senare skulle nog Assyriska haft en straff då Isak Dahlin fallit i eget straffområde och fått bollen på händerna. Med kvarten kvar så kom då det så underbara målet av Linus Hallenius. Efter ett fint vägspel med Castro- Tello kom han med fart in i straffområdet och vek sedan inåt samtidigt som han skakade av sig två försvarare och stänkte upp bollen i krysset med vänstern helt otagbart för AFF:s målvakt. Ett stort jubel utbröt på de många NR.12 som hade hittat till Södertälje denna kväll. Efter detta sköna mål så var det läge att stänga matchen och det gör Hammarby på ett mycket bra sätt. Man stänger effektivt alla anfallsväger som Assyriska har tänkt sig och satsar på kontringar och på två sådana kommer utdelningen i slutminuterna. Först när Castro- Tello i den 89 minuten fick bollen vid straffområdets vänstra hörn, fick till en härlig fint och satte bollen distinkt innanför närmsta stolpen och 2-0 var ett faktum,. Men bara för att vara på den säkra sidan kontrade Bajen in ett till på övertid när Maic Sema bröt en Assyriskapass och slog bollen perfekt på djupet till en framrusande Simon Helg. Vänsterbreddaren förvaltade friläget på bästa sätt och placerade bollen kyligt intill Bahnes bortre stolpe.

3-0 är kanske för stora siffror men ack så skön denna seger var. Det finns inte så mycket att klaga på denna kväll, men jag vill ändå flagga för Johannes Hopf som gjorde en bra match och visade upp ett lugnt och stabilt intryck. Rami Shaaban får nog se upp för Hopf vissade att han vill ge honom en match om vem som ska vara förstamålvakt. Nu gäller att suga på denna karamell snabbt för redan på fredag är det match igen då Brage från Borlänge kommer på besök till Söderstadion.