fredag, maj 07, 2010

Mats Arbring tar täten i sammandraget

Fem omgångar har genomförts av Supertipset och som väntat är det mycket jämt i den sammanlagda tabellen. Det skiljer nio poäng mellan ettan och den som ligger sist. Varje poäng är viktig trots att det är långt kvar av tipsmästerskapet.

Omgångens vinnare blev Daniel Grozdanovski om skrapade ihop åtta poäng. Två treor och två enpoängare blev resultatet för honom. Rätt resultat fick han in i matcherna Norrköping- Jönköping och Sundsvall- Degerfors. En poäng i matcherna Assyriska- Hammarby och Falkenberg- Syrianska. Detta poängresultat är nog Daniel om inte nöjd så i allafall tillfreds med efter hans skrala poängskörd i de två senaste omgångar då det sammanlagt gett honom fyra poäng. Åtta poäng ger honom 26 poäng i sammandraget och en tredje plats i tabellen med fyra poäng upp till ledaren.


Två tippare fick sju poäng och Mats Arbring kom tvåa eftersom han har fler treor i sammandraget än Jörgen Anehäll. Han fick in en trea och det var i matchen Ängelholm- Ljungskile och det var han enda tippare som fick ut någon som helst poäng ur den matchen. Fyra enpoängare blev också skörden och de kom i matcherna Assyriska- Hammarby, Brage- Öster, Norrköping-Jönköping och Sundsvall- Degerfors. Mats Arbring gick med sina sju poäng upp i serietopp i sammandraget där han har 30 p sammanlagt.

Jörgen Anehäll ligger fortfarande sist i sammandraget med 21 poäng. Men han gör här sin bästa omgång med sju poäng och han fick in en trea som är hans andra hittills i Supertipset. Den fick han in i matchen Örgryte- Landskrona där han var den enda tippare som fick poäng i den matchen. Fyra enpoängare fick han in, Assyriska- Hammarby, Brage- Öster, Norrköping- Jönköping och Falkenberg- Syrianska. Även om Jörgen ligger sist har han ändå känningar mot toppen då han ligger nio poäng efter.

Jag tappade min ledning sammanlagt efter en väldigt skral omgång från min sida. Fyra poäng är jag absolut inte nöjd med men det är bara att komma igen. Fick in en trea i matchen Örgryte- Syrianska och en poäng i matchen Assyriska- Hammarby. Sammanlagt har jag 28 poäng och är två poäng efter Mats.

Michael Narkell kom sist i denna omgång med tre poäng. Av dessa tre poäng var ingen tre poängare utan tre matcher med rätt inprickade tecken nämligen Assyriska- Hammarby, Falkenberg- Syrianska och Trollhättan- Väsby där han var den enda som fick poäng. Tre poäng ger honom sammanlagt 24 poäng och en fjärde plats.

Här kommer tabellen efter 5 omgångar och sen den totala sammandraget. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng

Daniel Grozdanovski 5, 2, 2, 8p
Mats Arbring 5, 1, 4, 7p
Jörgen Anehäll 5, 1, 4, 7p
Nicke Grozdanovski 5, 1,1, 4p
Michael Narkell 5, 0, 3, 3p

Mats Arbring 5, 6, 12, 30p
--------------------------------------
Nicke Grozdanovski 5, 6, 10 28p
Daniel Grozdanovski 5, 5,11, 26p
Michael Narkell 5, 4, 12, 24p
Jörgen Anehäll 5, 2, 15, 21p

Inga kommentarer: