lördag, maj 08, 2010

Ny förlust på Söderstadion

Hammarby lyckades inte följa upp den viktiga bortasegern över Assyriska när man in gårkväll mötte Brage på Söderstadion. Det blev en bitter förlust med 0-1 efter Brage gjort målet efter ca en kvart av första halvlek. Skador och avstängningar gjorde att det blev lite omkastningar i startelvan och på bänken var tränare Jesper Blomqvist uppsatt i matchtruppen. Men Hammarby startade bäst och hade några lägen framför Brages mål men utan att få dit bollen. I stället i den 13:e minuten fick Pontus Hindrikes ute på Bajens vänsterkant bollen strax utanför straffområdet. De flesta väntade sig nog skott men Hindrikes passade till anfallaren Mattias Wikström som löpt in i straffområdet och tryckte dit 1-0 från nära håll. Detta gjorde inte saken bättre för Hammarby som fick spela i uppförsbacke. Man skapade inga direkta farligheter och Brage hade ett tätt försvar och stängde alla anfallsvägar för Bajen. Men allteftersom halvleken gick mot sitt slut spelade Hammarby bättre och man försökte verkligen komma igenom det täta dalaförsvaret. Petter Furuseth och David Johansson visade initiativkraft offensivt och Bajen kunde lyfta upp spelet. Det ledde till att Carlos Gaete Moggia efter ett elegant nummer på högerkanten kom till ett lovande inspelsläge men bollen stöttes till hörna innan han hann få iväg passen, och David Johansson hade ett fint inlägg som Freddy Söderberg försökte konstsparka in men inte fick ordentlig träff på.

Andra halvlek var den första lik med Hammarby som förde spelet och ett vilt och framgångsrikt försvarande Brage. Men man ska också säga att Brage stack fram i några farliga anfall och hade några målchanser som mycket väl hade kunnat resultera i mål men Johannes Hopf var den bästa Bajen spelare denna kyliga fredagkväll och räddade målet från påhälsning. Hammarbys farligaste chans kom efter att Bragemålvakten Gerhard Andersson krockade med en lagkamrat och tappade bollen som studsade mot mål. En försvarare hann dock till undsättning och rensade på mållinjen. Inga fler mål blev det denna kväll och andra raka förlusten för Hammarby på Söderstadion blev ett faktum.

Hammarby har tre segrar och tre förluster nu på de första sex matcherna och det är sämre än väntat. Vad som är oroväckande är de två raka förlusterna hemma på Söderstadion. Det är här vi ska visa vår styrka på allra bästa vis men det låser sig inför den fantastiska hemmapubliken. Bortalagen kan spela mer avslappnat eftersom ingen räknar med seger där. Nu gäller att samla i hop styrkorna igen och ladda om för att hamna på vinnarspåret pånytt för härnäst kommer Öster på besök och den matchen spelas nästa torsdag.