onsdag, maj 05, 2010

Satsningen i Boda Glasbruk måste skötas seriöst

I måndagens fullmäktige beslutade vi att ge 350 000 kronor till upprustning av brukskontoret till fastighet som vi köpte strax innan jul i fjol. Det handlar och möbler, utställningsmontrar och datorer till de kommunanställda som nu arbetar där. Självklart var den borgerliga oppositionen mot detta med som allt annat som har rört Boda Glasbruks satsning.

Vi har aldrig i majoriteten sagt att detta inte kommer kosta pengar, det vi har sagt är att det inte ska påverka verksamheten och det gör det inte i detta fall heller eftersom detta handlar om pengar som tillkommit kommunen. Det är viktigt att satsningen blir seriös däruppe och att personalen får jobba i lugn och ro.

6 kommentarer:

Mats sa...

Det de var emot var väl att det inte skött uthyrningen på ett korrekt juridiskt sätt. Lita Kalla Anka över det hela.

Nicke Grozdanovski sa...

Det var två olika frågor Mats. Det som du syftar på var en enkel fråga från Lennart Gustavsson (C) och där har jag ingen insyn i och väljer därför att inte kommentera det. Men det måste även där skötas på ett korrekt sätt.

Däremot pengarna 350 000 var ju äskande till tilläggsbudgeten och där var där den borgerliga reserverade sig i som vanligt när det gäller satsningar i Boda Glasbruk

Mats sa...

Min åsikt i Bodafrågan är att det var bra att köpa men att sättet är tveksamt. Det borde lagts fram en kalkyl.

Ronja Rövardotter sa...

Det måste väl ändå finnas bättre saker att lägga pengarna på än att plöja ner dom i Boda?
Vad kommer Vänstern i Emmaboda Kommun ha för valmanifest? Mer luffare åt folket eller?

Nicke Grozdanovski sa...

Ronja Rövardotter- Hela Kommunen ska leva och eftersom Boda Glasbruk är en del av Emmaboda kommun ska även Boda leva. Därför är denna satsning viktig för turismen för att orten ska blomstra upp. Du är välkommen att besöka Boda Glasbruk och se luffarmuseet och Höglund utställningen i sommar.

Mikael.R.Nilsson sa...

ronja röva dotter det man plöjer ner(man måste så för att kunna skörda) kan växa och spira och vi kan skörda det turism och besöksnäringen ger i form av intäkter.