söndag, maj 02, 2010

Sphetim Hasani vackra mål sänkte Hammarby

Trots en härlig inramning av 11 232 åskådare där ca 11000 höll på Bajen så gick det inte så bra för laget ute på den för årstiden fina gräsmattan på Söderstadion. För det blev en jobbig och dyrbar förlust med 2-3 mot Norrköping efter 2-2 i paus. Det var gästerna som hade förarsätet i och med sina ledningar och Hammarby som fick jaga hela tiden. Vi har spelat fyra matcher och i samtliga fyra har Hammarby gjort två mål. Tyvärr är det försvarspelet som klickar och det lyser igenom blottor som tyvärr motståndarna utnyttjar

Det blev en väldigt bra första halvlek där chanserna för båda lagen avlöste varandra och målet hängde verkligen i luften. Målet kom också i den 18 minuten tyvärr för oss Bajare var det Norrköping som tog ledningen med 0-1. Kvicke och tekniske Riki Cakic tog sig förbi José Monteiro på Bajens högerkant och slog ett inspel längs marken. Sphetim Hasani kom först till bollen och klackade in den i mål. Men Hammarby svarade snabbt på Pekings ledningsmål. Endast fem minuter senare fälldes David Johansson i straffområdet och domaren blåste straff för Hammarby. Andreas Dahl gjorde inget misstag utan satte bollen vackert vid krysset och Söderstadion exploderade i ett härligt måljubel. Nu hoppades vi att Hammarby skulle ta över matchen, men tyvärr kom nästa bakslag i den 31 minuten då Norrköping gör 1-2 på hörna genom Armin Tankovic. Uppförsbacke igen för Hammarby men ett väldigt psykologisk mål för Bajen kom strax innan paus då Isak Dahlin stötte in sin egen retur efter en hörnspark från Andreas Dahl och hoppet om tre poäng levde i allra högsta grad när andra halvan av matchen blåstes igång.

Allt eftersom andra halvlek fortgick tog Hammarby över matchen mer och mer. Tyvärr saknades skärpan framför mål och Linus Hallenius var inte riktigt vän med bollen i går och gick för första gången mållös efter en match i Superettan. Men han är där och skapar lägen och så länge han gör det är jag inte orolig att han ska mista målkänslan. Den farligaste målchansen för Bajen kom i den 71 minuten då Sebastian Castro- Tello serverades ett friläge av Petter Furuseth Olsen. Anfallaren satsade på placering men bollen fastnade på Niklas Westerbergs fot. Returen gick till Linus som smällde till men en Norrköpingsförsvarare hann till undsättning. Kort därefter blev det mål, men med grönvita ögon sett i fel kasse. Dessutom ett väldigt vackert sådant. Sphetim Hasani slog ett inlägg från vänsterkanten och lyckades att sätta bollen vid den bottre stolpen i mål. Rami Shaaban stod vid förstastolpen och hann inte över till den bortre där bollen knorrade sig in precis intill stolproten. Ny uppförsbacke och denna gång kom vi aldrig över den. Visst försökte man att slutforcera och det skapades en del lägen men bollen ville inte in en tredje gång. Istället drabbades vi av skador då Jose Monterio slog axeln ur led och Andreas Dahl fick en hjärnskakning. De är inte med i den viktiga matchen mot Assyriska på tisdag i Södertälje.

Trots hela sju minuters tillägg höll Norrköping undan och en tung förlust för Hammarby är ett faktum. Bajen har fortfarande en del att jobba med, inte minst i försvarsspelet och det gäller nu att ordna upp det snabbt för det är tätt med matcher nu. Nästa som sagt var Assyriska borta på tisdag och redan nästa helg möter vi Brage hemma på Söderstadion.