lördag, maj 08, 2010

Stefan Persson gjorde tre mål när Skruv besegrades

Blött, kallt och en tungsprungen matta var det som bjöds när det i eftermiddags vankades bruksderby mellan Skruv- Johansfors. Det var en typiskt derbymatch med mycke kamp och mindre skönspel. Johansfors hade två raka segrar innan match och Skruv två förluster och visst kändes JIF lite tyngre än hemmalaget och man vann rättvist till slut med 5-2.
Men målen dröjde länge och först i slutminuterna av 1 halvlek kom första målet och det var Johansfors som gjorde det genom Stefan Persson som fick en fin passning precis framför fötterna i Skruvs straffområde och gjorde inget misstag utan satte bollen säkert i mål. Dessförinnan hade båda lagen bra chanser att ta ledningen. Stefan Persson hade två bra lägen att ge JIF ledningen och även Dennis Randevall hade ett ypperligt läge att göra mål. Men matchen farligaste chans innan målet hade Skruv. I en tilltrasslad situation framför Axel Karlsson i målet så hamnade bollen vid stolproten och mållinjen och med stor tur och lite mer skicklighet lyckades JIF få undan bollen. Men alltså 1-0 i paus
Om det var målfattigt i första halvlek så blev det desto målrikare i andra. Hela sex mål fick vi se och det var Johansfors som gjorde de flesta målen. Det började ganska tidigt och 2-0 var riktigt vackert då Dennis Randewall väggspelade med Oscar Ahlström och kom loss på kanten av Skruvs planhalva och slog ett vackert inlägg till Stefan Persson som inte gjorde något misstag utan satte säkert sitta andra mål. Hans tredje kom några minuter senare och tyvärr såg jag inte riktigt hur det gick till utan bara att den plötsligt blev mål. Dennis Randevall blev nästan målskytt då han via ett Skruvben lobbade bollen över hemmamålvakten. Men förmodligen kommer den att klassas som ett självmål. JIF hade bra koll på matchen men Skruv gav inte upp utan reducerade med ca 10 minuter kvar av matchen. Edvin Aronsson satte 5-1 innan Skruv putsade till siffrorna till 5-2 precis innan slutet.
En bra start för Johansfors i serien med tre raka segrar och 12-3 i målskillnad. Det är bara att jobba vidare på denna kurs. Hela laget gjorde en godkänd insats men jag vill ändå framhäva Stefan Persson, tremålsskytt , Oskar Ahlström och backarna Dennis Randevall och Henrik Nordström. Nästa match är också ett klassikt bruksderby på fredag då Kosta IF kommer på besök