lördag, juni 19, 2010

Bedrövlig insats av Johansfors

Efter förlusten för en vecka sedan hemma mot S.t Sigfrid så förväntades ett revanschsuget Johansfors ta sig ann Örsjö IF på bortaplan. Det blev i stället precis tvärtom. En bedrövlig match från Johansfors sida gjorde att man åkte på andra raka förlusten då man fick 1-4 i baken efter 0-2 i paus. Allt som tänkas kan gick snett i matchen. Axel Karlsson inledde med en målvaktavla redan efter 30 sekunder då han tappade in bollen i mål. 2-0 kom i mitten av första halvlek på en misstänkt offsidesituation som domaren släppte och Örsjöspelaren kom fri mot Axel i målet. Men Johansfors försökte fortsättningsvis skapa chanser men hade vid detta laget kommit helt fel in i matchen. Ett vilt kämpade hemmalag manövrerade ut JIF spelarna som såg närmast chockade ut.

Andra halvlek skulle Johansfors komma in i matchen genom ett snabbt mål men det var i stället Örsjö som ökade på ledningen på hörna i början på andra halvlek till 0-3 och nu var uppförsbacken ännu mer brantare. Fortsättningen av matchen var en ända lång jobbig försök från JIF:s sida att reducera men det ville inte sig. Skärpan framför mål var inte den bästa och den farligaste chansen var ett skott i ribban. När sedan Örsjö gör 0-4 på en kontring var det tack och adjö för denna kväll. Sen att Adam Wellrup reducerar med till 1-4 med nio minuter kvar var mest av akademiskt betydelse. Men strax efter hade Johansfors ytterligare än jättemöjlighet att reducera ytterligare men bollen smet precis strax utanför målvaktens stolpe. Mål där och det hade kunnat bli en nervig avslutning för Örsjö. Men nu blev det inga fler mål utan Johansfors åkte på en snöpligt och högst oväntad förlust och nu är inte bara seriesegern på väg att försvinna utan även kvalplatsen.

Varför det blev förlust i går har jag ingen förklaring på mer än att viljan fanns mer hos motståndarna än hos de vittröjade Johansfors spelarana. Men här visar sig idrottens psykologiska sida där självförtroende betyder så mycket. Hade vi slagit S.t Sigfrid i fredags hade vi kört över Örsjö i går, hade vi fått första målet hade vi kört över Örsjö igår. Men nu blev det tvärtom och allt gick fel denna kväll på vackra Strandängen som Örsjös hemmaplan heter. Men det är bara att ta nya tag och göra en fin höstsäsong istället. Det återstår två matcher innan det blir ett sommaruppehåll och dessa två matcher måste vinnas. Sen återstår alla höstmatcher och de måste också vinnas om det ska bli kval.