söndag, juni 13, 2010

Blåsig marknad i Eriksmåla














Mina föräldrar bor i Åfors och var och besökte marknaden i går. Här studerar min far med stort intresse vårt flygblad.

Två gånger varje år hålls marknad i Eriksmåla. Den första är andra lördagen i juni och den andra är första lördagen i september. I går var det äntligen dags för sommarmarknaden som junimarknaden kallas. Men tyvärr var det allt annat än sommarlikt i går då regn och blåst svepte över marknadsknallar och besökare i Eriksmåla. Men det hindrade inte att vi Vänsterpartiet i Emmaboda kommun var på plats för dela ut valmaterial inför kommunalvalet. Vi hade även dricka och kakor att dela ut. Men tyvärr gjorde blåsten att det var besvärligt att hålla i hop alla saker och vi hade fullt upp med det under de fyra timmarna vi var där. Men trots det delade vi ut ca 50 talet flygblad och nu ser vi fram emot nästa vecka då vi får hem valmaterial från Stockholm med både knappar, kondomer, ballonger mm.













Partikamraterna Daniel Miletic till vänster och Hugo Grönlund jobbade hårt i blåsten. Stefani Miletic sitter på en av våra nyinköpta stolar som vi använde för första gången.















Trots blåsten så var marknaden välbesökt.











Karin Rask som även är centerpartistisk politiker och som sitter liksom jag med i Bildningsnämnden. Här representerar hon dock Emmabodabygdens jägare. Här med sin son Erik.









Åfors GoIF har ingen verksam längre mer än att damklubben fortfarande är aktiv. Här representeras klubben av Gülsüm Koruk i svart jacka och den andra kvinnans namn har jag glömt bort för tillfället men ska ta reda på det snarast.












Jensy Elvung har inte bara ett stort teaterintresse som hon utövar i Åforsteatern utan har även ett stort intresse för hembygden. Här säljer hon lotter för Algutsboda hembygdsförening.

Inga kommentarer: