lördag, juni 05, 2010

Johansfors gjorde vad som behövdes

Alsjöholm IP, Idrottsplatsen där golfspel är förbjudet.

Johansfors visade styrka när man på tio minuter i början av den andra halvleken vände 0-1 underläge till 2-1 ledning borta mot Alsjöholm IF. Man visade där varför man är favorittippade i serien när det så väl behövdes satte in ytterligare en växel. Matchen var nämligen väldigt jämn där Alsjöholm gjorde en bra match på den lilla idrottsplatsen i Alsjöholm. Johansfors var nog i början lite tyngda av stundens allvar efter den senaste förlusten mot Lenhovda. Man vet ju att i denna serie får man inte förlora alltför många matcher om man ska ha någon chans att ta sig upp till femman. Därför spelade man lite nervöst och spelet stämde inte riktigt. Men när det inte stämmer med spelidéen så får man ta till arbetsmoralen och viljan. Det var precis det Johansfors gjorde för arbetsinsatsen kan ingen ta ifrån spelarna. De kämpade och slet under de 90 minuterna som fotbollsmatchen varar. Det gjorde hemmalaget också och därför blev det en trevlig och spännande match där bägge lagen bidrog till det.

Det var ändå Johansfors som förde matchen men vi hade förbaskat svårt att ta oss igenom hemmalagets försvar. Det blev inga direkta målschanser utan hemmalaget flyttade upp sitt lag och började även de trycka på mot JIF:s mål. Axel Karlsson i Johansfors mål fick en del att göra även om inte heller hemmalaget lyckades skapa några direkt heta målchanser. Men trots det tog de ledningen efter en tilltrasslad situation där bollen på något sätt går i mål. Det kan ha varit självmål men jag låter det vara osagt efterson jag inte riktigt såg hur målet gick till.

Vid halvtid gick inte Johansfors spelarna in i omklädningsrummet utan samlades vid ena hörnflaggan och det var ganska lågmälda samtal. Man såg på kroppspråket att de absolut inte var nöjda med första halvleken. Det märktes tydligt att det var ett mer taggat Johansfors som inledde andra halvlek för att man tog tag i spelet direkt.

Oskar Ahlström i vit tröja i kamp med Alsjöholms målvakt

Efter fem minuter fick man en hörna och där kom backen Charlie Dziobek med sin panna och kvitterade. 10 minuter senare fick vi se ett mönsteranfall där Dennis Randevall kommer längst med kanten och hittar Stefan Persson med ett fint pass. Persson gör inget misstag utan ger Johansfors ledningen med 2-1. Nu trodde de flesta i publiken att Johansfors skulle dra i från nu och avgöra matchen. Men nu blev det inte så. Av någon anledning föll JIF lite omedvetet tillbaka och hemmalaget flyttade upp sitt lag och återigen kom Alsjöholm in i matchen. Nu blev det ett böljande spel från båda håll och väldigt underhållande för publiken. Alsjöholm hade efter halva andra halvlek bollen i mål bakom Axel men domaren blåste av för offside och därmed fortfarande 1-2. Minuterna senare var återigen domaren i händelsernas centrum. Det var på en Johansfors hörna som det blev lite kamp om bollen och Alsjöholm spelarna väntade på en avblåsning från domarens pipa. Men någon sådant kom inte utan Stefan Persson kunde ur en snäv vinkel göra 3-1. Resten av matchen skapade Alsjöholm en del lägen där Axel Karlsson i målet fick att göra men han är en väldigt duktig målvakt som visar stor pondus i målet och inger laget en stor trygghet. Inte heller Johansfors förmådde göra ytterligare några mål utan matchen slutade 3-1.

Skönt med tre poäng som trots allt är det viktigaste men Johansfors måste upp några steg till om man ska rå på serieledarna S.t Sigfrid vilka vi för övrigt möter nästa fredag. Även om alla kan bättre vill jag ändå lyfta fram kollektivet där man jobbar för varandra på ett bra sätt.

En vanlig syn på Alsjöholm IP. Bollen långt ut i buskaget. Naturen är påtagligt nära denna gemytliga idrottsplats som är bland de vackraste runt omkring.