tisdag, juli 13, 2010

Bajen är illa ute i Superettan

Det är något som inte stämmer för Hammarby. En match hemma mot Falkenberg kräver vi inte att man ska vinna stort, det räcker att man vinner. För har man ambitioner att spela allsvenskt nästa säsong ska man vinna en sådan här match. Då håller det inte att spela 0-0. Att man blir utbuade av hemmapubliken tycker jag kanske är att ta i men jag förstår fansen också. Man lever med klubben i vått och torrt och stöttar laget i alla väder, men det finns en gräns.

Matchen i går då? Vad ska man säga. Ett håglöst Bajen i första blev till något bättre i andra. Man mötte ett lag som spelar långt ner på egen planhalva och gjorde det svårt för Bajen att tränga igenom. Sen måste man sätta chanserna när det dyker upp, speciellt mot sådant lag som Falkenberg. Simon Helg hade ett skott i stolpen efter bara tre minuter in i matchen. 1-0 där och vi troligtvis hade vunnit eftersom matchbilden hade blivit en helt annan. Istället var det Hammarby som föll tillbaka och spelade ganska håglöst resten av matchen. Visst är det varmt ute men det gäller för båda lagen.

Andra halvlek blev något bättre. Hammarby skapade en heldel chanser men det var alltid en Falkenbergspelare i vägen när Bajen tog sina avslut. Målvakten Stojan Lukic t ex hann ut på ett friläge för Jesper Blomqvist efter ett elegant anfall han själv satt upp i den 79:e minuten, och sju minuter senare fick han Linus Hallenius stenhårda skott på sig. Lukic hade också god hjälp av sina lagkamrater som täckte skott med alla tillåtna kroppsdelar, och på övertid stod han rätt när David Johansson fick en fin volleyträff en bit utanför straffområdet. Matchen slutar alltså 0-0

Nu vänder serien och härnäst väntar Falkenberg borta på söndag. Vi får hoppas att vi får håll på dem då istället för vi behöver vinna många matcher under andra halvan av Superettan om drömmen om en snabb återkomst till allsvenskan ska leva vidare. Men vi får ta till den berömda klyschan: En match i taget.