måndag, juli 26, 2010

Hammarby greppade halmstrået

Det såg så mörkt ut redan efter nio minuter då gästerna från Skåne Ängelholm tog ledningen. Vi har sett det tidigare under säsongen att det har varit lite darrigt i Bajenförsvaret och ÄFF:s ledningsmål var inget undantag eftersom man inte fick undan bollen. Johannes Hopf i Hammarbys mål kom ut för att avvärja när Ängelholmsanfallaren Jörgen Nilsson kommer med bollen i straffområdet. Hopf räddar i förstaläget men lämnar en olycklig retur som Nilsson retfullt rullar över honom och in i mål. Trots en pigg inledning av Bajen så var man återigen i underläge. Efter Ängelholmsmålet spelade Bajen ängsligt och nervöst. Man såg vilken betydelse spelarna kände för denna match, allt medan bortalaget spelade inspirerat och med självförtroende. Men matchen skulle tippa över till Hammarbys fördel och viljan att vinna tog över de grönvita krigarnas hjärtan. Efter en halvtimme kommer den viktiga kvitteringen och det är den notoriske målskytten Linus Hallenius som gör den men det är Sebastian Castro- Tellos mål. Han tar sig runt två försvarare längs kortlinjen och lyckas servera Linus Hallenius framför mål som bara har att sätta bredsidan till och lägga bollen i nät. 1-1. Efter kvitteringen tar sig Hammarby över matchen och kommer flera gånger runt på vänsterkanten där Simon Helg och Mauro Saez Jarpa med hjälp av Maic Sema väggspelar sig fram till ett par farliga lägen och Daniel Andersson i Ängelholmsmålet gör ett par bra räddningar men det blir inga fler mål i första.

Tyvärr så blir andra halvlek inte speciellt bra för något av lagen. Hammarby börjar falla tillbaka till den ängsliga spelet man haft innan och Ängelholm kontrollerar matchen precis som dem vill. Trots ett stort bollinnehav kommer inte Bajen till några farliga lägen. När man försöker fylla på framåt i anfallsspelet blir det luckor framför allt centralt på mittfältet vilket Ängelholm utnyttjar i sitt kontringsspel. Så det gällde för Bajenspelarna att vara vaksamma och inte tappa fokuseringen på matchen. Med Bajens utsatta tabelläge är det inte konstigt att man är rädda för baklänges mål och nya förluster. Trots detta försöker ändå Hammarby att komma i lägen och Simon Helg, Linus Hallenius och Sebastian Castro-Tello ställer till en hel del oro för Ängelholmarna. Hammarby tar över mer och mer av spelet ju mer matcher går men klockan tickar snabbt mot full tid. Det krävdes ett skott i 83:e minuten från Castro-Tello för att överlista Daniel Andersson. Till vänster strax utanför straffområdet får han på ett skott som skruvar sig in vid bortre stolpen. Då utbröt ett fantastiskt jubel över Söderstadion. Detta mål var efterlängtat och Bajen höll matchen ut och behöll tre mycket viktiga poäng.