tisdag, juli 13, 2010

Hermansrocken 2010, Del 2- Odd Hagel

Det andra bandet som spelade på Hermansrocken i går Odd Hagel med sitt band. Odd Hagel är bosatt i Långasjö utanför Emmaboda. Han föddes 1966 i Växjö. Han hade tidigare bandet "The Raz" som lades ner 2004. Fram till hösten 2006 har han haft ett uppehåll från musiken men nu kommit tillbaka med besked. Hösten 2007 släppte han en singel med låtarna "I Refuse To See Your Grave" och "The Harder I Try". Sedan planerades ett album och förslag på att plattan skulle bli på svenska togs upp av producent och familj, vilket visade sig vara en mycket god idé. Pennan glödde och Odd sprudlade av textideér. Sedan började han i liten skala där han med endast tre personer på scen körde en miniturné med sina nya svenska låtar inför det kommande albumet, och genom denna fick mycket god respons. När plattan med en blandning av blues, rock och pop så var ute på marknaden började Odd söka musiker till ett kompband. Ganska snart hade Odd bestämt sig för vilka musiker han ville ha bakom sig och kompbandet föddes. Det har blivit konserter från Halland upp till Gästrikland och givetvis runt omkring Emmaboda.

Konserten i går var väldigt bra och det märks att de tycker om det de gör. Alla fem på scenen gav järnet så att till och med propparna gick, men det hindrade inte bandet att köra vidare. Musiken är en rockblandning och med mestadels svenska texter. Samspelet mellan de duktiga musikerna är enormt, speciellt med tanke på att de inte övar i hop så ofta eftersom de bor lite utspridda i vårt avlånga land. Men så länge man älskar att göra det man gör så man det bra. Det gäller i allra högsta grad Odd Hagel och hans band. Tack för en häftig spelning.










Odd Hagel med sitt band. Från vänster Kim Strandén/ sologitarr, Odd Hagel, gitarr och sång, Thomas Aldin/ trummor,Diana Idensjö-Hagel/ Tamburin och munspel, Magnus Ljungqvist/bas















Odd Hagel















Diana Idensjö-Hagel















Thomas Aldin















Magnus Ljungqvist















Kim Strandén















Svartvita bilder är vackra.













Kim Strandén älskar att spela på sin gitarr.















Tack alla i Odd Hagel för en kul och mycket bra konstert.

Inga kommentarer: