fredag, juli 23, 2010

Jörgen Anehäll lämnade jumboplatsen

Nu har Superettan vänt och påbörjat sin andra halva av säsongen och detsamma gäller för oss som deltar i Supertipset. Det blev dock en poängfattig omgång för oss alla förutom Jörgen Anehäll som vann omgången med sju poäng. Michael Narkell missade dessutom att lämna in tipset så han fick således inga poäng. Detta faktum gjorde att Jörgen passerade Michael som nu ligger sist. Men trots det tappade Michael inte alltför mycket eftersom merparten av oss övriga fick så klena poängresultat. Men han måste nog börja plocka poäng snarast.

Jörgen Anehäll vann alltså omgången med sju poäng och är väl den av oss som är hyfsad nöjd med insatsen. Han fick en tre poängare i matchen Sundsvall- Assyriska och fyra enpoängare som är Jörgens stora specialitet Han är överlägsen oss alla i antalet enpoängare sammanlagt. Han har nu hela 47 stycken i och med denna omgång. En poängen kom i matcherna Ängelholm- Brage, Trollhättan- Norrköping, Syrianska- Degerfors och slutligen Landskrona- Väsby. Sju poäng gör att Jörgen nu lämnar sista platsen i sammandraget och är nu fyra med 73 poäng.

Daniel Grozdanovski kom tvåa i omgången på fyra poäng mycket tack vare att han fick in en av omgångens två tre poängare. Den kom i matchen mellan Landskrona- Väsby. En ytterligare poäng fick han i matchen mellan Syrianska- Degerfors. Fyra poäng ger Daniel sammanlagt 76 pinnar och en tredje plats.

Även jag själv fick fyra poäng men eftersom jag inte fick in någon trea så kom jag efter brorsan. Mina poäng kom i matcherna, Sundsvall- Assyriska, Öster- Ljungskile, Trollhättan- Norrköping och Landskrona- Väsby. Jag ligger tvåa fortfarande med 83 poäng och knappade in två pinnar på ledaren Mats Arbring som dock fortfarande leder rätt så betryggande.

Trots en skrall utdelning med endast två poäng så leder Mats Arbring sammanlagt. Han har nu 89 poäng och är sex poäng före mig. Poängen han tog i denna omgång kom i matcherna Syrianska- Degerfors, Landskrona- Väsby. Han är inte nöjd med detta men säkerligen nöjd att han leder relativt betryggande.

Först kommer ställningen i den aktuella omgången. Sedan den totala sammandraget. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Jörgen Anehäll, 16, 1, 4, 7p
Daniel Grozdanovski 16, 1,1, 4p
Nicke Grozdanovski 16, 0,4, 4p
Mats Arbring 16, 0,2, 2p
Michael Narkell 16, 0,0 0p

Mats Arbring 16, 17, 38, 89p
-----------------------------
Nicke Grozdanovski 16, 14, 41, 83p
Daniel Grozdanovski 16, 14, 34,76p
Jörgen Anehäll 16, 9, 47 74p
Michael Narkell 16, 11, 37, 70p

Inga kommentarer: