onsdag, juli 07, 2010

Luftens kungar

Att se fåglar den frihet som en flygande fågel uppvisar är en härlig upplevelse. Även om flygningen har en nytta så ser det ut ibland att de leker på himlahavet. Bilderna härnedan är tagna på södra Öland.





3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

En del mindre positiva personer brukar dock utnämna måsarna - och det inkluderar väl gråtruten - till "luftens kloaker".

Men vad är det på den nedersta bilden? Jag har försökt klura ut vad det är för fågel men misslyckats.

Nicke Grozdanovski sa...

Ja.. fick höra att måsar och bajare är samma sak för de bajar lite här och var där de drar fram. :)

Jag är också lite konfunderad. Vet att det var svalor som flög runt vid det tillfället så förmodligen är det en svala fast det ser inte riktigt så ut, den har krökt kroppen på ett lustigt sätt

Björn Nilsson sa...

Jag funderade på ladusvala, men det är en vit rand på bakkanten av stjärten som är lite väl kraftig, samt en vit fläck som ser ut att sitta i nacken. Det stämmer inte med ladusvalor, såvida det inte är en ungfågel som inte fått riktig vuxen fjäderdräkt ännu. Men jag vet inte hur ungfåglarna ser ut.

Du kanske har hittat en ornitologisk raritet som aldrig annars visar sig på våra breddgrader? Eller en ny art till och med? Måste ha ett vetenskapligt namn - vad sägs om Hirundo Grozdanovski?