söndag, augusti 15, 2010

Ingen otur i sikte för Johansfors

Fredagen den 13 blev ingen otursdag för Johansfors då höstsäsongen drog i gång med ett hett bruksderby hemma mot Skruv. Ett Skruv som i förra veckan besegrade de dittills obesegrade S:t Sigfrid hemma med 3-2. Dock hade man några spelare borta från den matchen och det visade sig också på plan. Johansfors tog hand om taktpinnen direkt och vann till slut rättvist matchen med 3-0.

Det var under första halvlek som segern grundlades och Johansfors således spelade sin bästa fotboll. Man skapade en heldel målchanser innan 1-0 kom genom Andreas Cornelsen i mitten av första halvlek. 2-0 gjorde strax därefter Oskar Ahlström och detta resultat stod sig halvleken ut.

Andra halvek hade gått bara några minuter innan Cornelsen gör sitt andra mål och avgjorde i praktiken matchen. För efter 3-0 så dör matchen mer eller mindre ut. Visst försökte Skruv komma in i matchen men Johansfors kontrollerade händelserna på ett bra sätt. Kul att Partik Nordström i målet fick hålla nollan och att han fick aggera några gånger för att lyckas med det. Även JIF hade chanser att öka på ledningen som när Dennis Randewall gjorde allting rätt när han tog emot passningen från halva Skruvs planhalva och löpte mot målet och rundande målvakten och hade öppet mål. Men tyvärr för hans del så rullade bollen retfullt strax utanför stolpen. Han grämde sig givetvis över missen men var desto gladare för segern.

Det var skönt att starta hösten med en seger. Den kan betyda en hel del när serien summeras om någon månad. För både Lenhovda och St. Sigfrid vann sina matcher och det innebär att Johansfors är nio poäng efter serieledarna S.t Sigfrid och sju poäng efter Lenhovda på andra platsen som innebär kvalplats. Dock har JIF en match mindre spelad. För Johansfors del finns inget annat än att vinna alla återstående matcher och man började på den inslagna vägen i fredags då det var den 13.