söndag, augusti 01, 2010

Mats Arbring sprängde 100 poängsvallen

Nu är det dags att redovisa ställningen i Supertipset efter 17 omgångar men den är inte riktigt komplett eftersom matchen Syrianska- Öster som skulle spelas den 29 juli regnade inne och nytt matchdatum är inte satt än. Därför kan vi inte vänta på att den matchen ska spelas och eftersom jag redan ligger efter med omgång 17 så är det lika bra att redovisa ställningen.

Vi börjar med omgång 17 och för min del var det ganska bra omgång då jag vann den med 10 inprickade poäng. Viktiga sådan i kampen i toppen mot i första hand Mats Arbring. Två treor fick jag och det var i matcherna Ljungskile- Syrianska och den mest glädjande Hammarby- Ängelholm. Fyra ettor satte punkt för min poängskörd. Brage- Sundsvall, Degerfors-Landskrona, Öster- Norrköping och Assyriska- Ängelholm. I den senaste ofullständiga omgången har jag fått in fyra rätt hittills Återigen blev det en trea och det var i matchen Falkenberg- Väsby. Men det blev bara en poäng ytterligare och den kom i matchen Landskrona- Ljungskile. 10+4 ger 14 poäng på de här två omgångarna och det ger sammanlagt 97 poäng och en andra plats.

Mats Arbring sprängde som första tippare 100 poängsvallen i den 18 omgången. Men vi börjar med omgång 17 där han skrapade ihop sex poäng. En trea i matchen mellan Jönköping- Falkenberg fick han in och ytterligare tre enpoängare som kom i matcherna Öster- Norrköping, Assyriska- Trollhättan, Hammarby- Ängelholm. I den senaste omgången har han hittills när sju av åtta matcher spelats prickat in sju rätt och det genom sju enpoängare och det är rekord oavsett hur det går i den uppskjutna matchen. Norrköping- Assyriska, Trollhättan, Brage, Falkenberg- Väsby, Örgryte-Degerfors, Landskorna-Ljungskile, Ängelholm- Jönköping och Sundsvall- Hammarby gav Mats sju poäng. 6+7 ger 13 poäng och sammanlagt 102 poäng och fyra poäng före mig i den sammanlagda tabellen.

Jörgen Anehäll har fått upp ångan på senaste tiden. I förra omgången lämnade han jumboplatsen och nu passerade han även Daniel Grozdanovski och ligger på en tredje plats i sammandraget. I omgång 16 fick han fem poäng och det genom fem enpoängare. De kom i matcherna Brage- Sundsvall, Degerfors- Landskrona, Öster- Norrköping, Assyriska-Trollhättan och Hammarby- Ängelholm. Jörgen är den av oss tippare som har minst antal treor i sammandraget men i den senaste omgången har han hittills fått in hela två stycken. De kom i matcherna Landskrona- Ljungskile och Ängelholm- Jönköping. Ytterligare två poäng kom i matcherna Trollhättan- Brage och Sundsvall- Hammarby. Åtta poäng i den omgången plus fem i omgång 16 ger summan 13 poäng och sammanlagt 87 poäng.

Daniel Grozdanovski får inte till att riktigt. Endast sex poäng på dessa två omgångar kan han inte vara nöjd med. Tre poäng i vardera omgång blev det och samtliga enpoängare. I omgång 16 kom poängen i matcherna Öster- Norrköping, Assyriska- Trollhättan, Hammarby- Ängelholm. I omgång 17 kom dem i matcherna Trollhättan-Brage, Falkenberg-Väsby, Landskrona- Sundsvall.
Sex poäng ger sammanlagt 82 poäng och förnärvarnade en fjärde plats i den sammanlagda tabellen.

Michael Narkell har inte lämnat in något tips inför de har två omgångarna således ligger han sist med 70p.

Här kommer den totala ställningen efter 18 omgångar. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Mats Arbring 18 18, 48, 102p
------------------------------------
Nicke Grozdanovski 18, 17, 46, 97p
Jörgen Anehäll 18, 11, 54, 87p
Daniel Grozdanovski 18, 14, 40, 82p
Michael Narkell 18, 11, 37, 70

Inga kommentarer: