måndag, augusti 02, 2010

Slutspurten började på Välfärdstorget

Lördagens valmöte som vi i Vänsterpartiet arrangerade blev en lyckad möte. Solen lyste och Emmaboda visade upp sig från sin allra bästa sida. Vi hade äran att ha poeten Jenny Wrangborg från Stockholm på plats. Josefin Erlandsson, Mönsterås som är Ordförande för Ung Vänster Kalmar län. Gästade oss gjorde även Kaj Raving som är partiets första namn på riksdagslistan för Kalmar län. Talade gjorde även Mikael Nilsson och jag och så sjöng och spelade Peter Olsson från Emmaboda. Allt detta hölls samman av partikamraten Hugo Grönlund som var konferencier under dem 3,5 timmar som mötet pågick.

Vi hade uppställt vår bord och bryggde kaffe, och bjöd på kaka, juice och massor av valmaterial. De gick åt som smör i solsken, våra rockknäppar med partiloggan var populära och tog helt slut, likaså nyckelbanden. Vi fick massor av lyckönskningar av de som kom fram och det kändes givetvis både positivt och stärkande.

Sammanfattningsvis så gick allt enligt planerna och arrangemanget funkade bra trots krocken med Pingstkyrkans metalspelning som var samtidigt på torget. Men de började kl 11.00 och vi kl. 12.00 så med samförstånd med deras pastor så löste det sig på ett bra sätt. Jag tror att alla inblandade var nöjda och vi var nöjda med allas insats.

Slutligen vill vi tacka alla som gjorde vårt valmöte till en fantastisk tillställning. Tack till Jenny Wrangborg, Kaj Raving, Josefin Erlandsson som gästade oss. Tack Peter Olsson för musiken och sången och att vi fick låna ljudanläggningen. Tack alla som lyssnade och tack vi övriga som arbetade under mötet. Vi älskar er.








Jenny Wrangborg läste ur sin debutbok Kallskänken. Dikter direkt från arbetsplatsen och den fackliga kampen och med stadig och stolt röst läste hon dikterna med stor lidelse. När man hör Jenny läsa så är svenskan det vackraste språket i världen.
















Jenny Wrangborg i Emmaboda.(Foto:Lasse Strömberg)










Vänsterpartiet i Emmaboda kommuns ordförande Mikael Nilsson höll ett tal som handlade om att vi ska hålla i hop landet för allas vår välfärd, trygghet och möjligheter för alla att växa som människor













Peter Olsson spelade uppskattade sånger och rockade röven av högern på Välfärdstorget i Emmaboda




















Peter Olsson som vi kommer att höra av mer i våra arrangemang.(Foto:Lasse Strömberg)






















Josefin Erlandsson Ung Vänsters distriktsordförande i Kalmar län höll ett tal som handlade om ungdomarnas situation. Hon tog upp bostadsmarknaden och arbetsmarknaden där högerregeingen har misslyckats och där vi har mycket att göra efter en valseger. (Foto:Lasse Strömberg)












Jag själv talade mest om kommunpolitik eftersom jag är etta på vår kommunlista. Mitt tal kommer i sin helhet senare. (Foto:Lasse Strömberg)








Vänsterpartiets riksdagskanditat för Kalmar län och blivande riksdagsledamot för Vänsterpartiet talade om den fattigdom som håller på att breda sig under den borgerliga styret. Speciellt var det barnens situation som togs upp.
















Kaj Raving från Nybro som höll ett bra tal. (Foto:Lasse Strömberg)


Vi vill från Emmaboda vänstern önska alla lycka till i valet. Tillsammans är vi framgångsrika för tillsammans är vi starka.

Läs gärna vad Lasse Strömberg skriver om vårt möte: Emmabodafestivalen

Inga kommentarer: