söndag, augusti 08, 2010

Sverigedemokraternas väg är farlig

Under valrörelsen hittills har några danskar kommit fram till vårt bord och inte bara önskat oss lycka till i valet utan även varnat oss för att följa Danmarks exempel. Då är det deras invandrar och främlingsfientliga politik som menas där Dansk Folkeparti har ett stort inflytande på dansk inrikespolitik och stramar verkligen åt flyktingarna och de ickedanskar som bor i landet. Danskarna som besöker vårt bord varnar oss för att göra samma misstag som de har gjort och rekommenderar oss att inte släppa in Sverigedemokraterna i riksdagen. Vi delar danskarnas oro och vi ser hur det ser ut i Danmark i dag med ett kallare samhälle än förut. Ett samhälle som är uppdelat mellan danskar och ickedanskar boende i landet. Det är inga tydliga gränser utan de är osynliga men finns där ändå. Detta är mycket tack vare främlingsfientliga Dansk folkepartis intåg i Folketinget.

Svenskarnas systerparti till Dansk Folkeparti, Sverigedemokraterna (SD) har som mål att nå riksdagen och även om jag hoppas och tror att de missar det så ser det tyvärr mörkt ut för oss med andra värderingar än som SD har. Sverigedemokraterna har Dansk Folkeparti som förebild i sina politiska gärningar. Partiet försöker etablera sig som ett seriöst parti och nu har man anammat de andra partiernas tradition med sommartal och deras partiledare Jimmie Åkesson talade igår i Sölvesborg. Han nämnde klassiska högerfrågor och vidare även hårdare tag mot brottslingar och kartläggning över antalet våldtäkter för att bevisa partiets tes om att de allra flesta våldtäkter begås av gärningsmän med utomnordiskt ursprung. Partiet är mer intresserad av vilken ursprung våldtäktsmännen har än om själva brottet. För det är väl så att våldtäckt är lika kränkande om det utförs av en utomnordisk eller svensk gärningsman eller varför denna fokusering på ursprunget. Vi minns alla det tragiska mordet i Landskrona då en 70-årig kvinna dog efter att ha blivit nedslagen i en parkeringsplats. De lokala Sverigedemokratiska företrädarna utfäste en belöning till mordets uppklarande för de visste på förhand att gärningsmannen var av utländsk härkomst. Hade de utfästat denna belöning om mordet begåtts av en svensk? Det är farligt och otäckt när man skiljer ut brott i svensk eller utländsk för det är då man gör skillnad mellan olika folkgrupper och det skapar både ett kallt och uppdelat samhälle i vi och dem.


På deras hemsida kan man läsa;

"I dagens Sverige förringas och förnekas det svenska kulturarvet och den svenska identiteten till förmån för utländska kulturer. I dagens Sverige går en alltför stor del av det skattefinansierade kulturstödet till mångkulturella, destruktiva och elitistiska kulturyttringar. I dagens Sverige har medborgarna allt för lite inflytande över vilka kulturyttringar man vill stödja"

Jag kan inte se att den svenska kulturarvet skulle vara hotad av utländska kulturer? Den har alltid varit influerad och präglad av utländska influenser. Det är de som har format det Sverige vi lever i dag. En sådan påverkan innebär faktiskt att man har en öppenhet, nyfikenhet och demokratiska sinnen och i ett sådant samhälle frodas demokratin. Det är när man stänger in sig i sin lilla värld och tror sig veta allt bäst och där rädslan för ta del av det mångkulturella som diktaturer skapas och det är därför de främlingsfientliga krafterna är inne på en farlig väg. Man vill strypa anslagen till vad de kallar "verksamheter som syftar till att befrämja den mångkulturella samhällsordningen" Vad nu detta menas mer än att invandrarföreningar inte ska ha bidrag. Detta är befängt att människor som är bosatta i Sverige inte ska kunna behålla sina traditioner och rötter. Hur ska de kunna integreras i vårt samhälle om de inte känner sig trygga i samhället det verkar i. Den tryggheten vill Jimmie Åkesson och hans partikamrater sätta stopp för.


Man fokuserar nästan 100% på landets flyktingpolitik och har en otäck jargong mot muslimer bosatta i vårt land. Man är emot religionsfriheten som b la. innebär att man inte vill att det ska byggas moskeér i Sverige. Man vill inte ha samkönade äktenskap för man vill värna den sk. kärnfamiljen. I en Sverigedemokratisk värld ska inte homo-bi och transpersoner ha samma rättigheter övriga befolkningen. Det bestämmer SD vad som är rätt och fel. Likaså har Kristdemokraterna fått sina allierade i vårdnadsbidrag frågan eftersom Sverigedemokraterna har samma åsikt och vill inte bara behålla bidrager utan även höja den. Man vill förändra LAS och skärpa upp arbetskraftsinvandringen så att det inte hotar "Svenska jobb". Det innebär att Sverigedemokraterna ställer sig till höger på den politiska skalan. Det är skillnaden mot oss som har kritik mot lönedumpning utifrån. Medan SD fokuserar på det svenska och inte vill ha arbetskraftsinvandring alls, så vill vi i Vänsterpartiet att alla som jobbar i Sverige ska ha de regler som gäller på den Svenska arbetsmarknaden och kollektivavtal.

Det är detta parti som vill in i riksdagen med främlingsfientliga åsikter. Vi har ju prövat detta en gång tidigare 1991 då Ny demokrati klev in i finrummet men åkte ut likafort efter valet tre år senare när väljarna genomskådade deras politik och jag hoppas att så många som möjligt genomskådar Sverigedemokraterna innan de går till valurnorna innan den 19 september.

3 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

"hoppas att så många som möjligt genomskådar Sverigedemokraterna innan de går till valurnorn"

Hoppas kan man alltid. Tyvärr tror jag att de enkla argumenten kan gå hem. Det gjorde de på 30-talet och det kan de nog göra åter igen.

Problemet är att folk inte förstår vad som händer när man bortser från verkligheten och lägger sin röst baserat på myter och rena lögner.

Då skyllde man man på judar. Idag skyller man på invandrare och flyktingar.
Det är bekvämt, så slipper man tänka själv.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag kan inte annat än instämma i din kommentar Lasse. Jag begriper inte vad det är som gör SD så lockande för en del. Vad det de ska genomföra som ska ge Sverige välstånd. Deras politik ger inget välstånd och det är de jag hoppas folk inser i tid. Vi vill inte ha det som i Danmark.

Anonym sa...

Ser bara bra saker hos SD och kommer att lägga min röst på dom i år. Tycker att dom har rätt i allt dom säger. Vem vill inte ha hårdare straff och mera fokus på brottsoffren? Vilken pansionär vill inte ha det bättre och tryggare? Demokrati, rättvisa och jämnställdhet tycker jag räcker.