lördag, september 25, 2010

Allt för publiken när Johansfors säkrade en kvalplats

Att det skulle bli dramatik i eftermiddagens match mellan Johansfors- Örsjö var det absolut ingen tvekan. Men inte ens den bästa dramaressigör hade kunnat fixa den dramatik som blev och då sista halvtimmen av matchen. Johansfors var tvungna att vinna matchen men låg med en halvtimme kvar under med 0-2. Fram till dess var matchen väldigt jämn men Johansfors hade svårt att komma förbi Örsjös hårda försvar. I stället var det bortalagen som gjorde målen. Det första efter ca 31minuter och det andra i den 55 minuten. Då efter 0-2 målet kändes det tungt eftersom Johansfors var tvungna att göra tre mål på 35 minuter.

Johansforsspelarna tog ungefär 4 minuter på sig för att hänga med huvudet och tycka allmänt att denna match inte var så roligt längre. Sen bestämde sig hemmaspelarna att man ville ge det en chans. Man ökade trycket på Örsjö som helt plötsligt började rämna i sitt försvar. Det så säkra defensiva spelet såg helt plötsligt väldigt darrig ut och Johansfors spelade aggressivt och tätt på Örsjös grönklädda spelare. Det dröjde inte länge förrän utdelningen kom och det var Andreas Cornelsen som tråcklade sig igenom försvaret och placerade bollen förbi bortamålvakten. Då hade klockan nått ungefär 63 minuter. Målet gav JIFarna extra energi och man fortsatte att mala på och Örsjö spelarna såg mer och mer panikslagna ut. Man slog fel passningar och började skälla på varandra och domaren, Det såg ut som om det var Örsjö som hade mycket att spela för och deras nerverna utanför tröjorna. Johansfors däremot spelade klokt och målchanserna avlöste varandra men målen uteblev och klockan tickade obönhörligt vidare mot 90 min. Men så kom kvitteringen i den 78 minuten efter en kalabalik framför Örsjös mål där bollen studsade på några ben innan Adam Wellrup sätter bollen i nät.

Nu var det ett mål som fattades och nu kom Örjsö också upp i några farligheter eftersom Johansfors tryckte på allt man hade framåt. Nu fick även Axel Karlsson i målet lite att göra för sen 0-2 målet har inte mycket hänt hos honom. Men i första halvlek gjorde han några kvalificerade och viktiga räddningar. Men i slutminuten gjorde han en helt avgörande räddning på en av Örsjös kontringar.

Chanserna var dock utan tvekan flera hos Örsjös målvakt som hade det svettigt på slutet då JIF kom i våg efter våg. Man var först på bollarna och hittade varandra med fina passningar och kom gång på gång in mot Örsjös straffområde. Till spelarna och publikens stora frustration brändes fina lägen och det såg ut att sluta 2-2. Bl a hade Stefan Persson två jättechanser i slutminuten och på övertid som han missade. Ett sköt han högt över helt fri med målvakten och den andra kom han snett in mot mål och sköt i ribban. Men han kan ändå sova gott i natt för i den fjärde övertidsminuten kom det så underbara och viktiga målet som betydde seger med 3-2. En fin lyftning in mot Örsjös straffområde ställde både Adam Wellrup och Andreas Cornelsen helt fria med målvakten och det blev Cornelsen som fick efter en passning av Wellrup bli matchhjälte då han rullade in bollen i ett tomt mål sedan målvakten blivit bortspelad. Örsjö ville ha det till offside men domaren godkände målet..Alla spelare. ledare och hemmapublik blev helt till sig av glädje när målet kom. En imponerande vändning var därmed ett faktum och några minuter senare blåstes matchen av.

Matchen innehöll allt och publiken fick verkligen valuta för pengarma. Eftersom S.t Sigfrid slog Flerohopp och Kosta- Lenhovda slutade oavgjort.slutade Johansfors på andra plats vilket innebär kval till femman. Den börjar nästa helg då JIF får möta ett annan tvåa från en annan sexa i en enkelmatch. Det bästa laget av dem två får hemmaplan. Just nu vet vi inte vilka vi får möta man jag återkommer med det.när det blir klart. Segraren ur den matchen får slutligen möta ett kvalplacerad DIV fem lag och den spelas i ett dubbelmöte. Segraren där är sen klara för femman. Det väntar med andra ord fler dramatiska matcher.

Slutligen ett stort grattis till alla i Johansfors som inte bara vände på matchen i dag utan även har gjort en fantastisk avslutning med fyra raka segrar när dem som väl behövdes. Det är nu som de långa hårda och ibland trista vinterträningarna kommer till nytta. Med tanke på hur det sett ut på slutet så verkar vinterträningen gjort en stor nytta och det ska tränarna Richard Jäghagen och Daniel Grozdanovski och övriga ledare ha ett stort beröm för. Sen att man har sinne för dramatik och håller oss supporters på halster så länge ger denna match en god kryddsmak som vi nog kommer minnas länge. Samtliga spelare får många plus för matchen och avslutningen av serien. Ni bär Johansfors märket med en stor stolthet och vi är stolta över er insats. Grattis till kvalplatsen.