lördag, september 25, 2010

Johansfors till femman?

På grund av all valarbete så har de tre senaste Johansforsmatcher inte redovisats på min blogg.  Det såg mörkt ut efter den oavgjorda matchen mot toppkonkurrenten Lenhovda i slutet av augusti men sen har Johansfors ångat på med tre raka segrar.

Först mötte JIF Flygsfors/Gadderås på bortaplan och där blev det en säker seger med 4-1. Målskyttar Andreas Cornelsen 2, Anton Gustavsson, Joakim Linnér. Sen stod Alsjöholm på tur på hemmaplan och där blev det också 4-1 seger. Målskyttar: Robin Franksson 2, Andreas Cornelsen, Dennis Randewall. Sen den otroligt viktiga matchen borta mot serieledarna St. Sigfrid. Där vann Johansfors med klara 5-2 efter mycket bra spel. Man fick t o m spela med en man mindre i mer än en halvlek. Målskyttar: Zoran Cipra 4, Oskar Ahlström.

Detta innebär att det blir en rafflande sista omgång i Nybrosexan där tre lag har chansen att gå upp i femman. Så här jämn är tabellen inför sista omgången.


S:t Sigfrids IF 17 13 0 4 69-29 40 39p
----------------------------------------
Lenhovda IF 17 12 2 3 56-33 23 38p
----------------------------------------
Johansfors IF 17 12 1 4 54-22 32 37p


Ser man på matcherna som spelas ligger Lenhovda bäst till eftersom man har på pappret lättare motstånd då man möter Kosta på bortaplan. S.t Sigfrid möter Flerohopp på bortaplan. Vi i Johansfors möter Örsjö hemma. Ingen lätt motståndare som gärna vill sätta käppar i hjulet för JIF och som dessutom är ett bra Div 6 lag. I mitten på juni möttes lagen i Örsjö och då förlorade JIF med hela 1-4. Det som talar för JIF är just den matchen, för spelarna måste ha en stor revanschlusta för man gjorde en usel match sist mot Örsjö. Sen har vi hemmaplan och siktet inställt mot femman samtidigt som vi är mycket bra form. Så det bör bli seger och sen kan allt hända. Men underskatta inte Örsjö som även dem är i bra form. Det kommer med andra ord att bli en spännande match i eftermiddag. Ettan kommer spela i femman nästa år, tvåan är klara för kvalspel, trean kan nå kval som en av två bästa treorna. Så mycket kan hända i eftermiddag kl 15.00 då det är avspark på samtliga håll.

Inga kommentarer: