fredag, september 24, 2010

Manifestation på söndag

Med anledning av att vi märker att de främlingsfientliga krafterna vinner terräng i landet och även i Emmaboda kommun så arrangerar vi i Emmaboda,  tillsammans med övriga partier och föreningar som vill delta, en manifestation Det kommer bli korta apelltal och musik av Peter Olsson. För oss är det viktigt att framhäva allas lika värde och att stå upp för alla de invandrare som bor i vårt samhälle. Många av dessa känner en oro av att Sverigedemokraterna blev invalda i riksdagen och i fullmäktige.
En av dem sa till mig när vi träffades i måndag förmiddag att han och hans familj bott här sen 1995 och de arbetar här sen många år tillbaka. Vad är det som är problemet undrade han med anledning av den ibland hårda retoriken från SD och andra partiers sida. Vad är det som gör att de är emot oss frågade han vidare.Jag behöver kanske inte tillägga att han är muslim. Jag svarade honom att de vill sätta grupper mot varandra och genom att begränsa invandringen, minska på biståndet eller till invandrarföreningar så vill de skapa ekonomisk utrymme till den svenska befolkningen. Det är bara det att vi alla är boende i Sverige och då är det förkastligt att dela upp människor som dem gör. Sen svarade jag vidare att eftersom det är hög arbetslöshet i Sverige så tar du en annan svensk jobb, fast o andra sidan skulle du inte jobba så lever du på samhället och därmed så är det inte bra det heller i deras ögon.

Svaren visste han redan men kunde inte förstå det. Det är bättre vi håller sams sa han för landets bästa och jag kunde inte annat än hålla med honom. Det är så man skapar ett blomstrande och harmonisk samhälle genom att hålla i hop och inse att alla behövs för samhällets bästa.

Det finns säkert en hel del personer som honom som känner oro i dag och det var så idéen om manifestationen föddes. Att visa vårt stöd tillsammans för våra medmänniskor av olika ursprung som bor i i vår kommun och i övriga delar av landet och våra mänskliga värderingar som de allra flesta människor har. Man har fått många positiva reaktioner både på facebook och bland allmänheten som tycker detta är en bra initiativ. Men man har även hört att detta är en odemokratisk manifestation eftersom man undergräver människors rätt till att rösta på vad man vill. Detta är helt riktigt och får aldrig glömmas. Den allmänna rösträtten är en central del i vår demokrati. Men även en manifestation ingår i en demokrati för lika rätt som dem har som röstat på SD, lika rätt har vi att visa att vi tycker annorlunda, Det är därför denna sammankomst är så viktigt och att den arrangeras på ett värdigt sätt dvs lugnt och stilla. Manifestationen börjar kl 17.00 på Centrumtorget och hoppas att vi fyller torget med människor av alla dess slag.

Inga kommentarer: